Вдъхнете нов живот на старите холни масички с 5 практични идеи

Публикувано на 20/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/09/2017 | Видяно 10 491 пъти

Често възприемаме преобразяването на мебелите у дома като твърде трудоемка задача, която изисква сериозна инвестиция в материали и време за изпълнение. В действителност обаче освежаването на обзавеждането е възможно и с помощта на подръчните материали, останали от предишния творчески проект. За да провокираме креативната ви страна, днес ще ви представим няколко впечатляващи идеи за обновяване на холната масичка, които се отличават с невероятна практичност и очарователен дизайн. На кой от тези варианти ще заложите вие? Споделете с нас резултатите от това начинание, а за качествената изработка на мебели и декорации от дърво потърсете съдействие от опитните професионалисти, регистрирани в платформата!


Елегантна масичка в преливащи нюанси

Първото ни предложение е практично и лесно за изпълнение, а най-хубавото е, че не изисква голяма инвестиция в скъпи материали. За обновяването на стъкления плот на масичката можете да използвате цветно фолио за мебели, което очарова със своята дълготрайност и невероятни възможности откъм дизайн. Хрумвало ли ви е обаче да направите масичката по-разчупена и красива, като създадете впечатляващ преливащ ефект? Това е напълно постижимо, като за целта трябва да подберете два близки нюанса на един и същи цвят и да планирате внимателно разположението на отделните листове фолио. След това изрежете и внимателно залепете, като изтласкате излишния въздух с помощта на шпатула или друг твърд предмет. По този начин можете за броени минути да обновите както плота на стъклената холна масичка, така и този на нощното шкафче или скрина в детската стая.

Виж още: Как да превърнем просторния хол в две функционални помещения?


Украсете дървения плот на масичката със спрей боя и тиксо

Друга хитра идея за освежаването на холната масичка е като създадете интригуващи ефекти с помощта на тиксо и цветна боя. За целта първо внимателно почистете дървения плот и при необходимост премахнете остатъците от лак с помощта на фина шкурка. След това облепете с тиксо зоните от плота, които искате да запазите в автентичен вид, като за целта можете да облепите половината от него или пък да създадете впечатляващи триъгълници и други форми. После нанесете внимателно боята, независимо дали сте заложили на класическа блажна боя или пък ще експериментирате с все по-популярните спрей бои. Изчакайте да изсъхне и след това внимателно отстранете тиксото. Накрая лакирайте и декорирайте новата си масичка по свой вкус!


Дайте втори шанс на старите грамофонни плочи

Изкуството е източник на вдъхновение за редица дизайнери, които все по-често интегрират различни символи и акценти, характерни за дадена отминала епоха, в облика на дома. Използването на любимите грамофонни плочи съвсем не е изключение от тази тенденция, затова не е изненадващо, че тези елементи все по-често украсяват стените или витрините на много съвременни жилища. Независимо дали сте решени да се снабдите с кокетен грамофон от някой антикварен магазин или пък просто ви допада идеята да вплетете грамофонните плочи в останалата част от интериора, едно е сигурно – те ще се превърнат в страхотен плот за вашата нова холна масичка с метална основа. Тази функционална идея е изключително лесна за изпълнение, като ви дава възможност без усилия да подмените изцяло напукания или надраскан плот на малката декоративна масичка в хола или спалнята.

Виж още: Хитро решение за компактни жилища - обединете хола и кухнята в едно


Придайте индивидуалност на холната масичка с класически дизайн

Придайте индивидуалност на семплата дневна, като освежите вида на холната масичка, използвайки артистични фотографии или пък любими снимки с близки и приятели. За целта е необходимо внимателно да планирате разположението на отделните снимки, така че те да запълнят изцяло плота на масичката и да създават една красива и завършена композиция. След това ги залепете с лепило за хартия за плота, така че да не се разместват и поставете отгоре стъклото. Ако пък масичката ви не е със стъклен плот, можете да използвате епоксидна смола и малка ръчна горелка, с която да направите защитно покритие върху снимките и да ги предпазите от кръгчетата, които чашите с кафе често оставят върху скъпата холна масичка. Невероятно лесно, нали?

Виж още: Сътворете сами приказни цветни фенери за дома и градината


Вдъхнете уют на дневната като заложите на масичка с дървен плот

Възможността да си направите сами изцяло нова холна масичка, използвайки само здравите части от старата, е едно страхотно решение, което ще внесе разнообразие в изчистения интериор. Тук е важно да подберете качествен плот от стъкло или дърво, така че новата мебел да допълни перфектно облика на съществуващото обзавеждане. В случай че сте заложили на дървен плот, който да внесе необходимата доза уют в хола, погрижете се той да няма стърчащи трески и неравности, като за целта ги отстраните внимателно с фина шкурка и положите един или два слоя защитен лак. След това монтирайте здравите метални крачета, които до скоро крепяха плота на старата ви холна масичка и готово!

Безкомпромисната изработка на дървеното обзавеждане за дома пък поверете на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с профилите и офертите на доказани специалисти в областта!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта