Спалня в жълто: идеи за по-слънчево пространство

Публикувано на 21/02/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 21/02/2020 | Видяно 3 169 пъти

Жълтото е интересен цвят, който предизвиква много топлота и неподправено чувство за уют у всеки, който се докосне до него. То ни напомня за жаркото слънце, любимото лято и цветните пролетни поляни. Слънчево и много весело, жълтото добавя изключително добро настроение във всяко пространство, независимо дали говорим за интериор или екстериор. 

Сам по себе си обаче жълтият цвят се счита за агресивен и рядко се използва при декора на спалня. В това помещение обикновено се стремим да осигурим усещане за спокойствие и да създадем кътче, в което да можем да се насладим на заслужена почивка. Ако сте любители на веселия цвят, това не бива да ви отчайва. Имаме добра новина. За радост, жълтото е чудесен екипен играч и много лесно и по естествен начин се съчетава с почти всеки друг цвят. А и пасва прекрасно във всеки интериорен стил - от традиционен, през по-съвременен, та чак до винтидж.

За да ви покажем как точно се случва това, тук ви представяме някои от най-важните правила, които да имате предвид, когато обзавеждате спалнята си в жълто. За правилното им прилагане, можете да потърсите специалист в сферата на декорацията и бояджийските услуги. Такъв можете да откриете още сега в нашата платформа.


Жълто и синьо си пасват неочаквано добре

Жълто и синьо - два на пръв поглед невъзможни за съчетаване цвята, създават перфектната цветова схема за уютна спалня. Комбинацията между тях не само би създала приятна цветова схема за вашата спалня, но и би донесла много цветно настроение в нея. Това цветово дуо е идеално решение за уникална, весела и ексцентрична цветова концепция. Как да го приложите в дома ви?

  • Прекрасен начин да го направите е като боядисате стените на спалнята в синьо, а жълтия цвят пренесете върху декоративните елементи като пердета, текстилни повърхности и стенни украшения. Избирайки синия цвят за основен ще допринесете за по-спокойната атмосфера в спалнята. Жълтите елементи от своя страна пък ще създадат приятното настроение, от което всеки дом се нуждае. 

  • Ако пък искате жълтото да е основен цвят и с него да боядисате стените, то заложете на пастелен нюанс и включете бели елементи, които да внасят повече усещане за спокойствие. Синьото можете да пренесете върху таблата за легло, както и върху килимите, пердетата и украшенията по стените. 

Вижте още: 4 задължителни елемента за вашата спалня


Жълто и зелено - сигурният избор

Съчетанието между жълтото и зеленото е често срещана и лесна за постигане и прилагане цветова схема. Тя може да бъде използвана както в спалнята, така и във всяка друга стая в дома. Начините умело да комбинирате двата цвята са наистина много. 

  • Един успешен такъв е да използвате жълто, като доминиращ цвят. В жълто можете да боядисате стените, а като вторичен цвят да заложите на бяло или светло бежово. Последният щрих би бил добавянето на акценти в зелено чрез наличието на произведения на изкуството, декоративни възглавници или по-малки мебели. 

  • Добра идея е, като ръководство, по което да се водите при избора на точните нюанси за спалнята, за шаблон да използвате именно произведение на изкуството, което искате да окачите в нея. Често срещана практика е да използвате произведение на изкуството или модел като ръководство за вашата цветова схема.


Хармония в жълто

Една цветова комбинация, която е идеална за спалня и трябва да вземете под внимание, е аналогичната или хармоничната цветова схема. Характерното за нея е, че е съставена от нюанси, които са един до друг на цветното колело. Такива са например жълто и зелено или оранжево и жълто. Тези цветови палитри могат да бъдат разширени до гама от три до четири цвята, намиращи се един до друг.

  • Начин, по който можете да приложите тази идея е, като използвате оранжево, жълто, зелено и синьо. Това е перфектната комбинация за създаването на един модерен и хармоничен дизайн.

  • Като основен цвят използвайте жълтото, а като вторични - бялото и зеленото.

  • Като акцентни такива заложете на синьото и добавете леки щрихи оранжево или червено. Именно те ще придават на тази спалня закачката, необходима за създаването на завършен и уникален интериор.

Вижте още: Идеи за релаксираща спалня в бохо стил


Използвайте жълто като акцент цвят

Жълтото е прекрасен акцентен цвят. Ако е комбинирано с приятно разнообразие от интересни нюанси, резултатът би бил една наистина зашеметяваща спалня.

  • Чудесен пример за това как жълтото може да се използва като весел фокусен цвят е добавянето му в стая с неутрална цветова палитра.

  • Използването на тъмносиви шарени тапети, бели мебели, светло сива табла за легло и други елементи в неутрални нюанси, би накарало жълтите акцентите да заблестят. Те биха могли да бъдат под формата на пердета, килими или пък покривало за легло. Този дизайн е много ефектен и също толкова лесен за постигане. 

Спалните в жълто са наистина очарователни. Те носят глътката свежест, от която всеки има нужда в началото на деня. Те носят и доброто настроение, от което всеки се нуждае за едно по-приятно ежедневие. Ако сме ви вдъхновили да създадете слънчево кътче и във вашия дом, то не се бавете и се консултирайте с интериорен дизайнер от регистрираните при нас. Той ще ви каже кой е най-добрият начин за добавяне на жълто в спалнята ви. Специалист можете да откриете бързо и лесно още сега. Необходимо е единствено да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящата за вас. За още по-информиран избор, можете да погледнете отзивите на предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта