Най-модерните цветови комбинации за спалня за тази година

Публикувано на 24/01/2020 от Жаклина Иванова | Видяно 4 480 пъти

Кухнята често се смята за сърцето на дома от интериорни дизайнери по целия свят, но това твърдение се оказва не толкова вярно, когато намесим най-съкровеното ни кътче, в което се скриваме от целия свят и забравяме за проблемите си – нашата спалня. Няма нищо по-приятно от това да се сгушиш в топлите си завивки с приятно четиво и чаша топъл чай. Спалнята е нашето убежище, в което отпускаме и си почиваме – презареждаме с нови сили и позитивна енергия за следващия натоварен ден.

Поради тази причина е важно комфортът и обстановката да бъдат хармонизирани перфектно, за да ви осигурят максимално спокойствие. Всичко започва с избора на подходяща цветова комбинация, като фон за вашето светилище.

В тази статия сме ви приготвили кратък, лесен и сладък списък на най-популярните гами пред изминалите месеци, които да направят спалнята ви олицетворение на изящество. Най-хубавата новина е, че те продължават да бъдат водещи сред избора на цветове.

Много хора не обичат да експериментират с дизайна на спалнята и се придържат към прости, успокояващи цветове, създаващи перфектната атмосфера за почивка. Ако се колебаете, че няма да се справите сами и се нуждаете от професионален съвет, можете да се се консултирате с интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа.


Избягвайте комбинацията от ярки цветове

Избягването на комбинация от ярки и интензивни цветове е очевидно, ако желаете да постигнете спокойна и релаксираща атмосфера.

  • Наситените цветове могат да бъдат подходящи за аксесоари, орнаменти и декорации. Когато обаче се използват като доминиращ цвят в спалнята, те не помагат за създаването на успокояваща среда.
  • Когато избирате в какъв цвят да бъде вашето лично кътче, чудесен вариант е да се придържате към един или два класически цвята и да се опитате да намерите правилната комбинация от нюанси.
  • Резките промени в цвета могат да направят спалнята да изглежда хаотична и по-тясна отколкото всъщност е. Но когато изберете внимателно комбинация, която се съчетава перфектно, ще създадете илюзията, че мястото е доста по-просторно.
  • Семплите и неутрални цветове в допълнение с наситен акцент са ключът към невероятна визия.
  • Сребристо, бяло и всички бледи нюанси плюс малко по-наситени синьо, лилаво и зелено са наистина фантастични комбинации.


Светло синьо и бяло

Не е изненада, че синьото е изключително подходящ  цвят на спалнята и през тази година. Това е цветът, който свързваме с мир и спокойствие.

  • Синьото предизвиква асоциации с ясно небе и нежно море. А комбинацията му с бяло, осигурява свеж и успокояващ фон.
  • Чудесна идея да добавите аксесоари с по-ярки цветове. Единственото важно условие е да не прекалявате и не нарушавате успокояващата визия на пространството.
  • Декоративните вази с цветя са добра възможност да внесете още повече свежест.

Вижте още: Нишите в спалнята - едно прекрасно допълнение към интериора


Пастелно зелено и светло кафяво

Зеленото отдавна е считано за един от най-успокояващите цветове, заради асоциацията му с природата. Съвсем до скоро много малко хора се доверяваха на този нюанс. Това обаче драстично се промени през изминалите месеци, когато все повече хора залагаха на него в домовете си.

  • Комбинацията от земни нюанси или бледо кафяви, комбирани с пастелно зелено изглежда фантастично.
  • Красивият нюанс на зелено добавя страхотен природен елемент във вашата спалня.
  • Отново цветята са правилен избор за декорация, ако желаете красота и свежест. Идеята за собствено ботаническо светилище в кътчето ви за отдих не ви ли се струва вълшебна? 


Сиво с жълти багри

Зашеметяваща цветова комбинация, перфектна за създаване на релаксиращо пространство в спалнята, е сиво с неутрално жълто, граничещо със злато. Сивото отдавна е основна част от обзавеждането на едно жилище. И през тази година ще остане все така предпочитано.

  • Интересно е, че се наблюдава тенденция към него да се добавя и по-модерни цветове като жълтото. Това съчетание не е натрапчиво, но придава класа и стил на една спалня.
  • Нюансите на жълто-златистото внасят така необходимия щрих на живота, слънцето и светлината.
  • Когато използвате тези цветове, внимавайте да не затрупате пространството с аксесоари с твърде много различни нюанса.
  • Ако се съмнявате, не забравяйте да се върнете към правило номер едно: семпло и изчистено.


Виолетовото си остава изключение

Тъмно лилавото може да бъде перфектен избор за спалнята ви, но в правилна комбинация с декорацията. 

  • Въпреки че е универсален цвят, не е лесно да се комбинира с други нюанси.
  • В никакъв случай не комбинирайте с друг ярък или наситен цвят.
  • Избягвайте и контрастни цветове и помислете за добавяне на аксесоари в златисто.
  • Фините блещукащи детайли във вашето осветление и изтънчените златни или антични месингови нощни лампи ще помогнат да добавите топлина в стаята за онези по-студени нощи.

Направете спалнята си истински разкош. Започнете от правилния избор на цветове. Никак не е трудно, особено ако знаете какво искате да постигнете. В тази трудна задача не бива сте сами, затова потърсете професионална помощ от опитните специалисти, регистрирани в сайта ни. За да се свържете с тях е необходимо единствено да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас и вашата спалня.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта