Как да създадем вдъхновяващи стени в спалнята?

Публикувано на 16/12/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 16/12/2019 | Видяно 1 263 пъти

Начинът, по който декорирате стените в една спалня е от съществено значение, ако искате да ѝ придадете индивидуален стил, така че да ви бъде приятно да прекарвате време в нея. Ако спалнята ви създава усещане за недовършеност, това обикновено се дължи на липсата на декорация по стените. Днес ще ви предложим няколко варианта, одобрени от интериорни дизайнери по цял свят, така че да внесете вдъхновение и да оживите пространството. 

Ако някоя от идеите ви се стори твърде сложна, винаги можете да се обърнете към експертите, регистрирани на сайта ни.


Хоризонтални или вертикални ивици?

Трудно е да си представим дизайн по-изчистен, но и интригуващ от прави линии. Те могат да бъдат хоризонтални, вертикални, една ивица, много райета и т.н. Независимо дали сте избрали да украсите само една акцентна стена с прави кантове или да боядисате и четирите по този начин, това е една от най-лесните декорации, които можете да направите сами. 

  • Хоризонталните линии се препоръчват за по-големи помещение. Те имат способността оптически да смалят мястото, така че не залагайте на тях, ако не разполагате с достатъчно квадратура.
  • Вертикалните линии пък са идеално решение за малки спални. С тяхна помощ ще успеете да направите стаята малко по-голяма. Разбира се, това ще бъде илюзия, но все пак ще свърши чудесна работа.
  • Райетата са подходящи за всеки тип помещение. Малко по-нестандартен вариант са. И точно заради това са подходящи за хора, склонни да експериментират.

Независимо какъв тип ивици сте избрали ще ви е необходима само малко латекс или боя, както да решите колко дебели да бъдат лентите. Отбележете с молив съответните размери с малки черти върху стената и използвайте хартиено тиксо, за да направите лентата равномерна. 


Добавете текстил

Текстилът е чудесна опция за всяка стена, защото създава дълбочина. При правилно подбрана тъкан и цвят дори създават усещане за лукс. Освен това той е идеален за прикриване на повредена или зле боядисана стена. 

  • В зависимост от тъканта можете да придадете на стаята усещане за по-свободен дизайн чрез завеса с етноелементи или такава от тежка материя като кадифе. Тя се драпира грациозно и създава контраст с другите боядисани стени.
  • За малки помещения използвайте плат, който съответства на цвета на вашите стени. 
  • Може да се спрете на добре опънат плат. Но никак не лоша визия ще ви осигури и лекият набор. Така ще имате закачливи вълни в стаята.
  • С помощта на плат може да направите естествена преграда в спалнята. Това е много подходящ избор, ако домашният ви офис и стаята за спане се намират на едно и също място.

Вижте още: Нишите в спалнята - едно прекрасно допълнение към интериора


Декоративни корнизи или табла

Декоративните корнизи или дървена табла в свеж цвят са чудесна опция за декорация на спалнята.

  • Корнизите придават луксозен вид на помещението, без да го правят твърде пищно или елитарно. Те са елемент с чисто естетическа функция, като обикновено биват боядисвани в бяло или в малко по-светъл или тъмен цвят от основния използван за стените. 
  • Дървената табла над леглото далеч не е нужно да изглежда като онази, която помните от гостуванията си при баба и дядо. Много дизайнери връщат славата на този елемент, експериментирайки с него чрез разнообразни форми и пъстри цветове. 

Вите още: 17 креативни решения за табла за легло


Огледалце, огледалце на стената

Огледалата не са само създадени, за да добавят декоративен щрих към интериора. Те са и идеален начин да направите пространството да изглежда оптически по-светло и просторно.

  • Американският дизайнер Кимил Тейлър показва как едно огледало може напълно да промени визията на спалнята. То е превърнато във фокусна точка, около която са подредени снимките в рамка. 
  • Добър избор ще бъде да внесете в интериора няколко малки огледала в кръгла или квадратна форма, закачени на една стена.
  • Ако разполагате с достатъчно пространство, може да заложите на огромно огледало, позиционирано върху цяла стена.

Стените в спалнята са много важно част от цялостния интериор. Една грешна стъпка при тях може да ви коства много. Ако имате идеи за декорацията на вашата спална, но не сте сигурни, че можете да я направите сами, обсъдете я с някой от специалистите, регистрирани в сайта ни. Имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект по всяко време. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мнения на предишни клиенти и вземете най-правилното за вас решение. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта