Шаби шик спалня за момичета

Публикувано на 05/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 05/12/2019 | Видяно 1 856 пъти

Да създадете спалня, така че да се хареса на вашето момиче в тийнейджърските му години е изключително сложна задача. Стилът шаби шик е подходящ за стая за всяка принцеса. Той не е новост в интериора. Създаден е още през осемдесетте години на миналия век, преди повече от 30 години, но все още намира място в домовете ни! Днес ви показваме на какво трябва да наблегнете, за да имате един истински приказен свят, в стил шаби шик.

Създавайки пространство, което предполага различна функционалност според нуждите на детето ви, потърсете специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Ако все още ви убягва каква точно да бъде спалнята на вашето момиче, се консултирайте с интериорни дизайнери и изберете този.


Семпло и стилно - напълно възможно!

Някога шаби шик стилът е бил олицетворение за къдрички по кувертюрата за легло, флорални мотиви, много възглавници, кристални полилеи. Днес това не е така. В наши дни стилът се видоизменя, като става значително по-изчистен.

  • Натруфените декоративни елементи и наличието на много произведения на изкуството вече не са толкова актуални. Вместо тях изберете вещи, които ви допадат и напомнят за нежността и женствеността, която носи стилът шаби шик!
  • Не пракалявайте с декорациите и аксесоарите. Спазвайте изчистена, но стилна линия, която ще направи стаята в истинско съвършенство.
  • Заложете само на вещи, които наистина ще влезнат в употреба. 
  • Със сигурност резултатите ще бъдат невероятни, тъй като стаята ще има очарователен и далеч по-нежен вид.

Вижте още: 11 разкошни спални, които веднага ще пожелаете


За цветовете и десените...

За този стил спалня са подходящи винтидж мебели с грациозни извивки, които придават романтика на дома ви. Богатата гама от материали, които може да използвате са – дърво, стъкло, ратан, метал, облицовани в красиви пастелни тонове или тапицерия на цветя. Независимо дали предпочитате цветове от една и съща палитра, комбинация от меки тонове или пък контрастни, изберете мебели, които да подхождат на вашия вкус.

  • Мебели в бяло дават класическа шаби шик визия на спалнята. Те са чудесна алтернатива за този стил.
  • Използвайте меки цветове – сиво, кафяво, бежово. Комбинирайте бяло и сиво, като използвате тапицерия на цветя или пейсли десен.
  • Нежните пастелни тонове също са добър вариант – бледорозово, ментово зелено, бебешко синьо или бледожълто. Комбинирайте ги помежду им.
  • Използвайте акценти с по-ярки цветове в детайлите.


Мебелите в шаби шик спалнята

Ако има нещо задължително в шаби шик стила, то това са старинните мебели. Те са емблематичен елемент в този стил. Когато купувате мебели с ретро излъчване внасяте класа и елегантност в спалнята.

  • Важно е да не претрупвате стаята с мебели. Изберете най-нужното - легло, нощно шкафче и евентуално гардероб. Ако разполагате с достатъчно пространство може да си позволите и малък скрин. Все пак допълнително място за съхранение никога не е излишно.
  • Дизайнът на всички мебели е препоръчително да бъде със старинен ефект. 
  • За да пресъздадете напълно шаби шик визията в спалнята, а в същото време да не изхарчите цяло състояние, заемете се с новия си „направи си сам“ проект. Обновете старите мебели като промените визията им само с помощта на боя, четка и шкурка.

Вижте още: Как да направите така, че старите мебели да изглеждат като нови?


Декорация в стил шаби шик

Декорацията в шаби шик спалнята е ключовият елемент в цялостния дизайн. С малко подходящи аксесоари може да направите големи промени и по перфектен начин да обновите стаята на вашето момиче.

  • Придайте на спалнята уют и внесете невероятен аромат. Закупете различни свещи и ги аранжирайте по подходящ начин. Препоръчително е да се спрете на такива в бурканчета, за да може да спите спокойно, ако някой някога реши да ги запали.
  • Поставете букет свежи цветя в красиво изрисувана ваза или в голям стъклен буркан. През студените месеци пък може да сложите борови клонки, които ще внесат коледен дух.
  • Използвайте красива стъклена топка вместо дръжка за вратата.
  • Намерете винтидж завеси с флорални мотиви и драперия.

Всяко момиче заслужава такава спалня! И сме сигурни, че няма как да я одобри. Освен това шаби шик стилът може да бъде доста бюджетен вариант, ако решите да използвате стари мебели и им вдъхнете нов живот. Ако нямате опит в обработката на дърво, обърнете се към специалистите за дърводелски услуги, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта