Тапети за спалня 2020: модни тенденции и съвети за избор

Публикувано на 17/02/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 17/02/2020 | Видяно 4 863 пъти

Тапетите са предпочитам метод за декорация. Но ако не се използват правилно, могат да развалят и най-стилния интериор. Научете за актуалния дизайн при тапетите за спалня през 2020 г. Модата винаги носи промяна, но запомнете, че пастелните меки цветове: сиво, бежово или бяло в дизайна на стаята за спане винаги ще изглеждат добре. Но това не означава да не следвате новостите в модните тенденции в дизайна.

Pantone се счита за най-авторитетната компания, която ежегодно обявява цвета на годината. За 2020 г. това е класическото синьо. Ако се колебаете какви тапети за изберете за своята спалня, време е да потърсите съвет от специалистите на MaistorPlus.


Важни правила при избора на цвят на тапетите за спалня

Ето няколко универсални съвета при избора на тапети за спалнята.

  • Помещенията за спане, пълни със слънчева светлина, могат да бъдат декорирани в хладни нюанси – така те ще омекотят естествената светлина.
  • В същото време е по-добре е да ползвате за тъмните спални, лишени от слънце, светли топли цветове. Те ще напълнят стаите с багри.
  • Липсата на силен контраст визуално разширява пространството, така че дори и малка спалня може да е в тъмен тон, без да се налага използване на ярка цветова гама. Но трябва да се има предвид, че такава стая се възприема по-трудно, отколкото светла.

Вижте още: Венецианска мазилка – изберете италиански лукс за вашия дом


Фототапетите в спалнята през 2020 г. са на преден план

Фототапетът е запазен хит в спалното помещение. И той става все по-актуален. Какво е новото обаче?  

  • Фототапетите през 2020 представляват декоративно-стилизирани изображения.
  • Реалистичните фотографии на плажове и гори от началото на 2000 г. са заменени от стенописи, акварели, апликации и скици с молив.
  • Едно от предимствата на такова покритие е, че е подходящо както за големи просторни спални помещения, така и за малки.
  • За мини спалните идеални са 3D фототапетите, които визуално увеличават стаята особено в комбинация с огледални повърхности на шкафовете.


Графичен принт на тапетите!

Тапетите с графичен принт са друга актуална тенденция през последните сезони и те едва ли ще загубят позицията си. Наистина те изглеждат страхотно в едноцветни тонове: черно, бяло, сиво с акцент металик.

  • Ако харесвате строги, ясни линии, обърнете внимание на минималистичния и модерен интериор - при него тапет с графичен принт изглежда най-добре.
  • В магазините винаги може да намерите такива оригинални и стилни тапети, които придават на спалното помещение невероятен чар.
  • Специалистите са на мнение, че е ефектно да ползвате тапет с графичен принт само на едната стена, най-често над леглото, за да се получи пространствена илюзия за по-голямо помещение.


Текстурирани тапети – изисканост и стил

Списъкът на модерните тапети за спалнята през 2020 г. не би бил пълен без текстурирани продукти. Тапети, които имитират естествени материали, като камък, мрамор, листа, крокодилска и дори леопардова кожа са също актуални. 

  • С помощта на такива тапети лесно се реализират най-дръзките идеи и се проектира красив еклектичен интериор.
  • Как да разграничим модерните текстурирани тапети за 2020 г.? Те не трябва да са с лъскави детайли или винилови вложки, покритието трябва да е матово. Самото изображение може да бъде рисунка.


Индийски нотки в тапетите за спалнята през 2020 г.?

Чинц (Chintz) е индийска памучна или ленена материя с флорални орнаменти на светъл фон. Напоследък дизайнерите все повече се обръщат към този модел при дизайна на тапетите за спални.

  • Деликатните богато украсени тапети са подходящи за романтични светли интериори за спални, например в стил Прованс.
  • Чинц (Chintz) тапетите добавят благородство и елегантност. Те изглеждат много впечатляващи в спалнята.
  • Производителите предлагат нова визия на индийски мотиви, като ги стилизират по всякакъв възможен начин, добавяйки ярки цветове и геометрични форми.

Дизайнерите винаги предлагат идеи за комбиниране на различни видове тапети. Един от най-предпочитаните подходи през 2020 г. ще се счита комбинацията от 2 модела тапети в спалнята.

Искате хармоничен интериор във вашата спалня през 2020 г.? Не се колебайте да се свържете със специалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus, за да получите съвети и експертно мнение. Направете напълно безплатна заявка за проект и ще получите възможността да сравните между предложените оферти и да изберете най-подходящата за вас! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта