Баня в ориенталски стил. Как да го постигнете?

Публикувано на 29/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 18/10/2019 | Видяно 2 134 пъти

Неоспорим факт е, че на изток обръщат огромно внимание над козметичните ритуали и хигиената. Това ,разбира се, води до малко по-особен интериорен дизайн. Почистването на тялото се превръща в нещо като ритуал, който от своя страна се пренася и в доста традиции.

Държавите, от които произхождат модерните интериорни акценти предимно са: Япония, Китай, Египет. Но ако вие сте почитатели на Ориента, не се чудете дали да трансформирате интериора си в този стил. Да започнете от банята е никак не лоша идея. Имайте предвид, че ако все пак не можете да се справите сами с ремонта, професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, ще ви бъдат изключително полезни. 


Основни тенденции при ориенталския стил

Закачливата нотка на екзотика в дизайна на баня в ориенталски стил привлича мнозина. Уникалното излъчване на всеки елемент в банята грабва окото и поражда възхищение. Малките елементи и акценти в дизайна се превръщат в истинско произведение на изкуството.

  • За да внесете допълнително екзотика, украсете не само стените, а заложете и на малките детайли. Добавете подходящи аксесоари и тоалетни принадлежности. Заложете и на ароматни масла, които да ви пренесат на изток.
  • Използвайте топли нюанси, като заложите на по-непретенциозни цветове. Наситеността им зависи от предпочитанията ви, но все пак ви препоръчваме да има няколко по-светли елемента за свежест. В противен случай рискувате да схлупите банята, което определено няма да е никак добре. 
  • Стига да умеете да експериментирате, може да използвате ярко червено и зелено, като акцентни елементи в банята.

Вижте още: Освежете банята в 5 лесни стъпки


Баня с китайски дух

Основното в ориенталски тип баня е комбинацията между минималистични елементи. Най-лесното нещо, което можете да вмъкнете, за да постигнете ефекта, е класическият китайски дракон. Също така влиянието на Фън Шуй е много осезаемо.

  • Нюансите на червеното създават строг и изискан вид на помещението. Хубаво би било да ги комбинирате със зелено, златно, синьо или жълто.
  • Основен елемент също са и големите прозорци, като в китайския интериор. Разбира се, ако не разполагате в такива не е фатално. И без тях може да имате уникална баня.
  • Най-добрите материали, които можете да използвате са керамика, стъкло и дърво.
  • Този дизайн се характеризира с изчистени форми.

Вижте още: 5 тайни за създаване на романтична спалня по Фън Шуй 


По пътя на фараоните

Египетският стил е впечатляващ и луксозен. Той се характеризира с няколко съществени отличителни черти:

  • В цветовата гама се включват: златно, пясъчно, кафяво, жълто.
  • Наблюдава се засилено присъствие на колони, рамки и арки.
  • Популярни също са и изображенията и фигурки на котки.

За да се потопите тотално в египетския свят, закупете мебели, чиито крачета наподобяват котешки лапи и декорирайте с митологични фигурки. Тръстиката и стъблата са един изключително често срещан детайл. Добавете бамбуков или тръстиков параван между ваната или душа, и останалата част от банята ви. Също така добавете бамбук в красива стъклена ваза. Всички това ще ви осигури стилен дизайн на баня и ще ви пренася всеки ден за няколко минути в Египет.

Вижте още: 6 съвета преди да започнете ремонт на баня


Баня, идваща от "Страната на изгряващото слънце"

Комбинацията между семпли и ярки елементи в интериора е удивителна. Симбиозата между тях създава уникален дизайн, който ще ви осигури баня, идваща от "Страната на изгряващото слънце".

  • В елегантния японски интериорен дизайн няма нещо свръх, нито нещо излишно.
  • Всичко в този стил е изключително функционално.
  • В интериора често се срещат бамбукови елементи и паравани. Върху параваните често има нарисувани традиционни за културата елементи, което от своя страна подсилва стила в помещението. 

Дизайнът вдъхновен от екзотичните култура излъчва красотата и дава усет за спокойствие. Сигурни сме, че и вие бихте се сдобили с такава баня. На ваше разположение са специалисти, които ще откликнат на вашите идеи за красива и стилна баня. Може да направите безплатна заявка за проект. След това очаквайте оферти, между които да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта