Красота в несъвършенството - индустриализмът, разгърнат в банята

Публикувано на 28/08/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 30/08/2018 | Видяно 3 028 пъти

Банята е едно от претенциозните места в дома. Според повечето хора тя не позволява игра на особено много креативност и въображение, нито прекалено експериментиране с чертите в интериорния дизайн. Това обаче не отговаря напълно на истината. Днес ще ви покажем, че дори в хигиенното си помещение бихте могли да подходите с доза оригиналност, запазвайки основните и функции непокътнати и дори насищайки я с повече комфорт и практичност. Насладете се на красивите бани в индустриален стил, които ще ви покажем, и предприемете промени на свой - потърсете специалисти, които да ремонтират банята ви с изкусен подход и професионализъм. Лесно ще ги откриете, като заявите проект, напълно безплатно, в платформата на MaistorPlus. 


Оголеният бетон никога не е изглеждал по-добре

Ако искате банята ви да добие впечатляващ дизайн с минимално положени усилия и особено ниски разходи - то тази баня определено ще пасне на изискванията ви. Този стил е опростен, непринуден, минималистичен, но също така неповторим и завладяващ. В тази нестандартна атмосфера забелязваме впечатляваща интериорна концепция, съчетаваща красиви оранжево-медни компоненти на фона на оголени бетонни стени и ретро плочки по пода. Отделението за душа представлява леко прозиращо матово стъкло с черна рамка, което отваря помещението и го прави по-просторно. Можем да забележим, че на отсрещната стена са сложени щори в същия цвят като останалите елементи, което ни подсказва, че там има прозорец, от който нахлува необходима доза естествена дневна светлина.


Артистичност, внесена в баня в спа-стил

Банята с дървени стени, регулируемо осветление и минимално обзавеждане определено напомня сауна или масажно студио с релаксиращата си, успокояваща окото обстановка. Така е и тук, само че този път основната интериорна идея се основава на съчетанието от впечатляващи индустриални елементи, като голям черен варел за мивка, стълба за подредба на козметични и хигиенни материали и стена в цвят мента с "прозиращи" отвъд тухли. Кабинката за къпане е отделена от стъкло в черна рамка, като същото е напълно прозрачно, с гладка не-матова повърхност. Осветлението комбинира сет от лунички в и артистичен прожектор, хвърлящ насреща топла жълта светлина.

Виж още: 6 свежи и артистични идеи за преобразяване на малката баня


Лукс с гранит в преливащи сиви нюанси и ретро дизайн

Още с влизането в тази баня първото, което прави впечатление, е красивата, отразяваща светлината гранитна стена в нюанси на сивото. Като контрапункт за нея се явяват налепените отсреща тухли. Те придават характерния за индустриалния дизайн груб външен вид. Последният  перфектно кореспондира с цялостната интериорна обстановка, за да ѝ придаде подчертана индивидуалност и характер. Тоалетната чиния е представена в комплект с удобно биде, като двете заедно отправят ретро комплимент към изградената конструкция около мивката, състояща се от панел с отвори, наподобяващи прозорци. Някои от тях имат бели прегради, а други ни позволяват да надникнем отвъд "паравана" към зоната за къпане.


Индустриална конструкция около мивката създава целия интериор

На финала ви представяме тези изображения, разкриващи гледка към зоната за миене в две отделни бани. Тази отляво прави впечатление с контрастиращата на фона на сиви стени и мраморни плочи метална конструкция с кръгло огледало и интересно осветление, вградено в тръбите. Отдясно пък виждаме съчетание от земни тонове, идващи от автентична тухлена стена и семпъл сив под, комбинирани с дървен шкаф с вградена мивка. И в двете бани има кошници за съхранение на вещи, но отдясно е добавена и щипка свежест с присъствието на естествени свежи растения.

Ако това е вашата мечтана баня - потърсете добър специалист сред регистрираните в MaistorPlus, който да я реализира във вашия дом. А в случай че имате свои идеи - опишете ги във формата за задаване на проекти на сайта ни. Услугата  е напълно безплатна и ви дава възможност да получите оферти от препоръчани изпълнители, сред които да изберете най-добрата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
28 извършени проекта