Шкафове за обувки – видове и цени

Публикувано на 27/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 15/11/2018 | Видяно 8 257 пъти

Съхранението на обувките, както и тяхната подредба, е често срещан проблем, особено в домове с повече обитатели или при любители на модата и разнообразието. В този материал се постарахме да подберем и опишем най-разпространените видове шкафове за обувки - техните цени, предимства и недостатъци. Тази информация би могла да е от полза при обзавеждането на антре или дрешник, а ако не разполагате с такова – обособяването на място за подреждане на обувките. Без значение с колко пространство разполагате, добрият дизайн и правилният избор на мебели ще ви помогнат то да е максимално добре оползотворено. За нестандартни помещения препоръчваме като най-добро решение обзавеждането с мебели по поръчка, които идеално да пасват и да оформят интериора. Направете безплатна заявка тук и сравнете оферти на препръчани специалисти в България.


Обикновени рафтове за обувки

Ще започнем с класическия обикновен рафт като най-лесно за изпълнение решение за съхранението и подреждането на вашите обувки. Рафтовете се предлагат в най-разнообразни варианти и материали. Най-подходящи са ниските, с голямо пространство, на което лесно да се побират различни модели и размери обувки. Те най-често са изработени от метал или дърво, а цените им варират в зависимост от размерите и материала.

  • Към най-ниския ценови клас спадат обикновените дървени етажерки, чиито цени започват от около 20-40 лв. Те имат два рафта и вместимост около шест чифта обувки.
  • По-големите и тези с метална конструкция влизат в диапазон 40-80 лв. и най-често са с по три рафта и вместимост девет-десет чифта обувки. Подходящи са за помещения с ограничено пространство и са практични с това, че обувките са изложени на показ и се подреждат лесно. Недостатък е липсата на каквато и да било защита от прах, химикали и различни атмосферни условия.

Направи си сам: Шкафче за обувки от дървена щайга


Цялостна система за съхранение

Ако имате възможност да обзаведете антрето си и да промените неговия дизайн, заложете на цялостна система за съхранение. Тези мебели имат много удобства и предимства. Освен шкаф за обувки, те най-често включват закачалка за палта, огледало, поставка за вещи и допълнителни чекмеджета. Това ще ви осигури комфорт и удобство в антрето.

  • Семплите варианти на подобен тип обзавеждане могат да се намерят за между 150-300 лв.
  • По-скъпите и оборудваните с повече екстри могат да достигнат до 800–1200 лв. в зависимост от нуждите и възможностите ви. За жалост тези системи са стандартни и не винаги могат да се впишат в специфичното пространство на вашия дом.

Добрата новина е, че винаги можете да опишете идеите и конкретните размери за вашето антре напълно безплатно тук, а сръчните дърводелци и майстори мебелисти да ви предложат най-оптималното и практично решение. Направете дома си уютен и удобен от самия вход с идеалното решение за съхранение на обувки.


Шкаф за обувки с падащи рафтове

Стандартните шкафове за обувки са със специален дизайн, който осигурява удобство и по-добра вместимост. Те се предлагат в най-разнообразни размери, материал и съответно – цени.

  • Най-обикновените шкафове от този тип са на цени между 40-50 лв. Те обикновено разполагат с две нива и вместимост около 8-10 чифта обувки.
  • По-големите варианти са в диапазона 80–200 лв. Предлагат се, разбира се, и цели системи, с много по-големи размери, които съответно са и по-скъпи.
  • В зависимост от цената тези шкафове имат различни характеристики – повече обем, по-голям брой рафтове, по-красива визия и т.н. Тяхното предимство е, че придават прибран и спретнат вид на помещението, поемат голям брой и различни по вид обувки и могат да се съчетаят с останалата част от интериора като дизайн, цвят, стил.

Направи си сам: Закачалка за антре от стара дървена врата



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта