Оползотворете пространството от другата страна на бар плота

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 453 пъти

Представяме един практичен и оригинален начин за обособяване на зона за хранене в кухнята, който не изисква компромис с нейната големина или дизайн. Тук собствениците залагат на функционален двуредов модул, който предоставя необходимата работна площ за готвене, а от другата му страна поставят ъглов диван и маса за хранене от необработено дърво. Тази идея има няколко съществени предимства: на първо място тя позволява оптимално удобство при готвене, без да изолира кухнята от останалата част от общото помещение. Освен това подобно разположение на трапезната маса позволява настаняването на по-голям брой гости, като е удачна идея и за създаването на кокетна трапезария в общата стая, сливаща кухнята и хола. Хитро, нали?

Коя от тези идеи ви допада най-много? Споделете с нас впечатленията си от нашите практични предложения за създаване на удобна зона за хранене в кухнята, а за нейното качествено реализиране се доверете на опитни професионалисти. Заявете проект в MaistorPlus и сравнете оферти на доказани майстори напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Как да създадем удобна и функционална зона за хранене в кухнята?

Въвеждаме ви в една класическа светла кухня, която съчетава успешно домашния уют с присъщата на такъв тип помещение функционалност. За целта изпълнителите създават практичен двуредов кухненски модул от здрави ПДЧ плоскости, който позволява оптимално удачно разпределение на зоните за миене, готвене и запасяване, съобразено изцяло с правилото за работния триъгълник. За да разчупят семплото помещение, собствениците залагат на устойчиви дървени плотове и сив кухненски гръб с плочки, който прави прехода между белите шкафове и дървото много по-плавен. На пода пък е поставено светло дюшеме, което спомага за визуалното сливане между кухнята и трапезарията. Този ефект е подкрепен още от изчистените сивкави стени, които биха могли да се превърнат в удачна основа за поставянето на ярки стенни декорации. Зоната за хранене тук е представена от удобен ъглов диван в бяло, масивна дървена маса за хранене и три метални стола с кокетни жълти седалки. На дивана са подредени няколко декоративни възглавнички, които в комбинация с дребните жълти акценти и саксийни растения, вдъхват живот на изчистената кухня. Масивната дървена маса пък е приятно намигване към рустик стила, като осигурява необходимото удобство по време на хранене. Разположението на дивана с гръб към кухнята предоставя уединение в трапезарията, което често липсва при подобни интериорни решения.