Водопроводната система използва поцинковани тръби

Последна редакция на 11/05/2024 от Ирена Петрова

Ако домът ви е построен около 1960 г., трябва да проверите дали има поцинковани тръби. Изработени от стомана, поцинкованите тръби са един от първите заместители на оловните тръби. Покрити с цинк, те са доста издръжливи - за известно време. Но с течение на десетилетията покритието се разрушава, в резултат на което тръбите корозират и ръждясват от постоянното излагане на вода. Когато поцинкованите тръби се износят, това може да увеличи риска от течове и спукване, което може да причини сериозни щети.

Подобно на електрическите системи с копчета и тръби, поцинкованите тръби не трябва да се подменят. Тази водопроводна система е приемлива съгласно съвременните строителни норми. Ако обаче забележите силно ръждясали тръби, ниско налягане на водата или че водата, която излиза от крановете, е обезцветена, трябва да помислите за подмяна на водопроводната система.

В зависимост от размера на дома ви, подмяната на поцинкованите тръби може да бъде дълъг процес. Най-добре е обаче да подмените тръбите още в ранните етапи на ремонта. Подмяната на водопроводната инсталация ще включва рязане в стени и подове, а подмяната на ръждясали и корозирали тръби може да бъде неприятна.

Ако прецените, че не можете да се справите сами с ремонта на старата къща, свържете се с някой от професионалистите на МайсторПлюс.

Свързано:

Снимки от ремонтни дейности Какво трябва да знаем за обновяването на стара къща?