Защо да изберете латексова боя

Последна редакция на 07/05/2024 от Ирена Петрова

  • Бързо и лесно нанасяне - латексовата боя е предпочитана от много хора, тъй като се нанася лесно, гладно и равномерно. Изсъхва по-бързо от боите на маслена основа и може да се нанася като спрей, с четка или валяк както върху нови, така и върху стари шпакловани повърхности. Прилага се и върху дърво, бетон, гипсова тухла, галванизиран метал, винилов сайдинг, алуминиев сайдинг и др.

  • Чистота на работа - латексовата боя е предпочитана, тъй като след работа се почиства лесно само с вода.

  • Кратко време на съхнене - друг голям плюс при латексната боя е намаленото време за съхнене, необходимо за всеки слой. Можете да нанесете втори слой върху боядисана с латекс стена само за един до шест часа след нанасянето на първия.

  • Разнообразие - латексовата боя е много гъвкава и е  подходяща за голямо разнообразие от повърхности. Можете успешно да използвате латекс върху дърво, гипсокартон, винилови или алуминиеви сайдинги, бетон, тухли, мазилка и други повърхности. В сравнение с маслената боя след изсъхване и с течение на времето тя запазва повече гъвкавост и еластичност. Подложена е по-малко на напукване, образуване на мехури, лющене и белене.

  • Устойчивост на атмосферни влияния - ако повърхността, която боядисвате, ще бъде изложена на пряка слънчева светлина, латексът ще бъде най-добрият ви избор. Тя е по-устойчива на избледняване и варовитост от боята на маслена основа.

Повече информация относно процеса на боядисване можете да получите от нашите специалисти.

Свързано:

Снимки от ремонтни дейности Всичко, което трябва да знаете преди да започнете боядисване с латекс