Детайлен поглед отвътре

Последна редакция на 05/05/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 1 693 пъти

Основната причина за голямата популярност на такъв тип пистолети за боядисване е свързана с техните предимства, а именно:

  • Боядисваната повърхност е с тънък и равномерен слой;
  • След нанасяне на боята не остават следи от петна или капки;
  • Минималната дебелина на боядисания слой значително намалява времето за изсъхване;
  • Боядисването на первази или труднодостъпни повърхности се улеснява значително;
  • Скоростта за нанасяне на боята се увеличава значително;
  • Следите от ивици, ленти или косми от четка се изключват напълно.

„Този уред е много компактен, като с него се достигат труднодостъпните ъгълчета, които винаги се оказват проблем. Освен всичко това, няма как да на отбележим, че с помощта на такова средство, боядисването е и много по-икономично“, споделя довереният ни майстор.

Хубавото е, че с този уред можете да контролирате силата на пръскане и да определяте какво да е количеството боя, което използвате. Друго предимство е, че не се губи нито капка боя при работа.

Обикновено боядисването е двуфазен процес – използва се и валяк и четка. С наличието на пистолет обаче, нямаме нужда от нищо друго, освен от боя и тиксо, с което да облепим площите, които не искаме да се замърсят. С помощта на пистолета забравяме за ефекта на "портокалова повърхност" след боядисване с валяк, който със сигурност е познат на всички, които се занимават с това.

С този пистолет за боядисване на Parkside можете да нанасяте материал за пръскане с продължителност на обработка до 70 секунди, което е доста впечатляващо.

Освен всичко останало уредът разполага с настройка за кръгла, вертикална, плоска и хоризонтална плоска струя, което ни дава право да изберем точно как бихме искали да работим, предвид желания резултат и условията на работа.

Наличието на игла и четка, с които бързо и лесно може да се почисти уредът след употреба, са друго преимущество, с което са се съобразили производителите предвидливо. Често пъти липсата на тези пособия е причина за отлагане на грижата за почистване на уреда, което води до допълнителни усилия за подготовка на работния процес в бъдеще и амортизация на пистолета.

Вижте още: Сравнение по показатели цена-време: Колко струва сами да боядисаме стените и да се доверим на професионалист и какво време ще ни отнеме?

Свързано:

Работилница Lidl Пистолет за боядисване "Parkside" - какво показват тестовете на доверения майстор?