Фактор “Време"

Последна редакция на 07/05/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 453 пъти

Времето е друг фактор от особена важност при всеки ремонт.

1. Намирането на подходящ изпълнител, наемането му и работата му по монтажа на ламината в помещението с площ 20 кв.м., биха ви отнели около 5 дни.

  • Важно е да отбележим, че както при цената, времето също се определя от големината на помещението, вашите лични желания и изисквания, дизайна му и други непредвидени фактори, които неизменно съпътстват всеки ремонт.
  • Добре е да вземете предвид и това, че откриването и наемането на наистина добър изпълнител и контактът с него би ви отнело време. Важно е да предвидите и това, че след като вече сте осъществили връзка с майстора, той трябва да огледа помещението, да изготви проект и план за работа, който вие е възможно или да одобрите, или да отхвърлите. Чак след всички тези стъпки вече може да се пристъпи към същинската част на ремонта, а именно изпълнението му. Несъмнено в този случай също ще имате време, което трябва да предвидите, за да купите нужните материали (ламинат, первази и др.)

2. За да монтирате сами ламиниран паркет в дома ви, ще трябва да отделите от около 2, най-много 3 дни. Естествено, времето отново се определя от големината на помещението, в което ще поставите ламината и разбира се, от дизайна му.

  • Ако решите сами да извършите този ремонт, веднага пестите ден, два, които иначе ще трябва да отделите за търсене и комуникация с добър майстор. За закупуването на всички материали ще е хубаво да предвидите около 3-4 часа, като в това време е включен и транспортът. След като си ги набавите, следва същинската част, а именно инсталирането на ламинирания паркет.
  • За изпълнението на тази задача е нужно да предвидите около два дни. Ако сте от по-хаотичните хора, отделете още няколко часа.
  • Хубаво е да обърнем внимание, че в този времеви период са включени абсолютно всички етапи на работа, като предварителна подготовка на помещението, същинска работа и довършителни дейности.
  • За по-лесна, бърза и прецизна работа и за по-качествен краен резултат, обърнете специално внимание на машините и инструментите, с които ще изберете да работите. Подробни указания стъпка по стъпка как да монтирате ламиниран паркет сами, може да откриете в наръчника: Как сами да поставим ламиниран паркет?

Свързано:

Работилница Lidl Сравнение на цени - колко струва сами да монтираме ламиниран паркет и да се доверим на професионалист?