Фактор “Цена”

Последна редакция на 27/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 545 пъти

Неоспорим факт е, че цената е един от факторите, които имат основно значение, не само когато става въпрос за ремонт. Затова и правилното разпределение на бюджета е от ключова важност, за да бъде едно обновление в жилището изгодно, но и качествено.

Вариантите при монтирането на телевизор на стена са два. Единият е да наемете специалист в областта, а другият е сами да се заемете с проекта.

  1. Винаги удачен вариант е да потърсите специалист, който да извърши ремонта. Той ще се съобрази със състоянието на стената, на която ще се монтира телевизорът, ще се вземе предвид и вашите предпочитания и ще ви даде професионални съвети. Стандартната цена за окачване на телевизор строго зависи от размерите му. За по-големите е по-висока, за по-малките съответно по-ниска. Средната сума, която майстор би ви взел е между 50 лв. и 70 лв. Важно е обаче да отбележим, че това е сравнително лесен и евтин проект. Точно поради този факт не всеки майстор ще се ангажира за неговото изпълнение. А ако се съгласи, то е напълно възможно цената да се увеличи. Добре е да отбележим, че в тази цена не са включени материалите, нужни за инсталацията.
  2. Както споменахме, доста добър вариант е и сами да се заемете с проекта. Този тип ремонт е лесен, изпълнява се бързо и е бюджетен. Крайният резултат ще е също толкова удовлетворяващ, колкото ще бъде и този, постигнат от майстор. Единственото, което е необходимо да направите е да закупите материали и инструменти. Те не са много, а цените им са изключително приемливи. А най-хубавата новина е, че ще може да ги използвате и за бъдещи проекти.
  • За да монтирате телевизор на стената, ще трябва да се сдобиете с измервателен инструмент (линия, чиято цена варира от 5 лв. до 9 лв. или ролетка, която ще ви струва от 3 лв. до 10 лв. в зависимост от дължината), молив (0,50 лв.), болтове (между 7 лв. и 10 лв. за килограм, като на вас ще са ви нужни до 3 броя), монтажна рамка за телевизор (около 14 лв.) и скоба за окачването му (между 15 и 30 лв.). Като тук е важно да направим уточнение, че за по-големите телевизори стойките са значително по-скъпи.
  • Разбира се, за проекта ще е нужно да си набавите и инструменти. За инсталацията на телевизора ще ви трябват бормашина, отвертка и най-важният уред - перфоратор. Общата цена на инструментите е между 100 лв. и 150 лв., като тя се определя от класа на използваните продукти. Огромно предимство е, че инструментите ще останат за вас не само за този проект, но и за бъдещи такива. Така ще можете да ги използвате и за други ремонтни дейности.
  • Неоспорим факт е, че качествените инструменти са от съществено значение за добрия краен резултат. Нашият съвет за придобивка не само за този, а и за много други проекти, е да заложите на перфоратора “Parkside“. Той ще ви бъде много полезен, тъй като приложенията му са безброй - пробиване, завинтване и много други. Още едно предимство е, че работата с него е много бърза, лесна и най-вече удобна, тъй като налице е ръкохватка, чиято позиция за хващане се променя. Като бонус има и допълнителна такава за още по-голям комфорт при работа. Предимство на перфоратора е и че се включва и изключва много лесно - само чрез задържане и съответно отпускане на превключвателя. А една от най-добрите функции, които уредът притежава, е тази за непрекъснат режим на работа, също и тази за настройване на честотата на въртене в зависимост от повърхността, върху която се ползва. Може би вече сами се убеждавате, че предимствата на перфоратора “Parkside” са множество. За какво още може да ви бъде полезен той, както и допълнителните му характеристики и атрактивната му цена можете да намерите в каталога на нашите партньори, както и в ревюто, направено след тестове на доверен майстор.

Свързано:

Работилница Lidl Сравнение на цени - колко струва сами да окачим телевизора си на стена и да наемем изпълнител?