Цената - ключов фактор

Последна редакция на 03/05/2024 от Реклама
Източник | Видяно 501 пъти

Цената е един от факторите, които оказват огромно влияние върху крайния ни избор. Независимо дали става дума за закупуване на мебел или нещо друго. Затова и умелата организация на бюджета е нещо, към което задължително трябва да се стремите.

  • Цената на стенен плаващ рафт в мебелен магазин варира в диапазона от 40 лева до 290 лева. Разбира се, стелажите с най-ниска цена (от 10 лв. до 35 лв.) са с максимално опростен дизайн, изработката им е съвсем семпла, а материалите, от които са направени, не впечатляват с особено качество. Рафтовете с цена в златната среда (от 35 до 100 лв.) са характерни с по-стилния си и разчупен дизайн, изработени са от материали със средно качество и предоставят по-голям набор от модели, от които можете да избирате. Най-високите цени (от 100 лв до 290лв.) се отнасят за рафтовете, изработени от висококачествени материали, с отличаващ се, уникален дизайн, предлагат разнообразие от функции и екстри, като допълнителни чекмеджета например.
  • Не лош вариант е да се доверите на специалист за мебели по поръчка, който да се заеме с работата по вашите рафтове. Той ще се съобрази с предпочитанията и идеите ви, ще вземе предвид и помещението, в което те ще се монтират, като едновременно с това ще даде и професионално мнение. Ако се спрете на този вариант, ще трябва да предвидите бюджет между 100 лв и 250 лв. Разбира се, цената зависи от големината на рафтовете, от материала, който ще бъде използван при изработката им и от вашите изисквания и желания.
  • Един по-бюджетен и доста интересен вариант е сами да създадете рафтовете си. Изработката на този тип мебел не е никак скъпа, а крайният резултат определено ще е неповторим и красив. Така освен че ще спестите пари, ще имате и мебел, изцяло отговаряща на желанията ви, стила ви и разбиранията ви за естетика и функционалност. Кои са материалите, които да си набавите, ако искате да направите сами тази мебел, както и цената на всеки един от тях, показваме тук.
  1. Основен материал, който ще ви е необходим при изработката на рафтове, са дървените плоскости, греди и дъски. Можете да се спрете на какъвто вид дърво предпочитате, като цените им варират в порядъка между 35 лв и 65 лв. Тя зависи от типа дърво.
  2. За изработката на рафтовете ще са ви нужни и пирони (средно 4 лв/кг), лепило за дърво (между 7 лв. за разфасовка от 250 грама и 14 лв. за такава от 750 грама) и винтове за дърво (около 23 лв/кг).
  3. За изработката на тази мебел ще са ви нужни и инструменти. За целта ще ви трябват бормашина, пистолет за лепило, комплект шаблон за сглобки и най-необходимия уред - ръчен циркуляр. Цените на инструментите се образуват според модела и марката на продукта, но най-често са между 50 лв и 300 лв. Съвет от нас е да заложите на ръчния циркуляр Parkside, който можете да откриете в Lidl. Работата с него е прецизна и бърза, а той - много удобен и лесно преносим. Допълнителните му характеристики, начините му на приложение и атрактивната му цена можете да намерите в каталога на нашите партньори.

Вижте още: Ръчен циркуляр “Parkside” - всичко за неговото приложение, функции и качество

Средно необходим бюджет за реализиране на проекта:

  1. При “Направи си сам” проект - около 150 лв. В цената са включени среден клас материали и инструменти, които остават и за по-нататъшно ползване.
  2. При покупка на готови рафтове - 200 лв., като отново отбелязваме - цената се определя от предпочитания от вас клас мебел, както и от дизайна и допълнителните й екстри.
  3. При изработка на рафтове по поръчка - 160 лв.

Свързано:

Работилница Lidl Сравнение на цени - колко струва да си направим сами, да си купим готови и да си поръчаме изработка на плаващи рафтове