Времето - ресурс, който не бива да се пренебрегва

Последна редакция на 03/05/2024 от Реклама
Източник | Видяно 545 пъти

Времето е изключително ценен ресурс, който трябва да се използва разумно. То е и основен фактор, когато говорим за изработка или закупуване на мебел.

  • Времето, което ви е необходимо, когато купувате готова мебел от мебелен магазин зависи изцяло от вас. То се определя от това колко организирано действате, колко сигурни сте какво точно искате и търсите, и дали изобщо имате визия за предмета, който ви трябва. Имайте предвид, че самото отиване до мебелен магазин, от който да вземете рафтовете си, би ви коствало около час. Избора на най-добрата за вас мебел също изисква време. Огледът на рафтове би ви отнел от 20 минути до 2 часа. Инсталацията им също би ви отнела около 3 часа. А също и не забравяйте да предвидите и времето, което е нужно за транспорт - още час.
  • Изработването на плаващи рафтове от специалист би отнело между една и две седмици, като времето варира според типа мебел, който искате той да изработи и от ангажираността му.
  • За да направим рафтовете си сами ще са ни необходими около 6 часа. За закупуването на всички необходими материали ще трябва да предвидим между 2-3 часа (като в това време се включва и транспортът). След като си набавите всички материали следва най-приятната част, а именно - изработката на рафтовете! Това ще ви отнеме около 2 часа, за да може да изпипате всеки детайл. Предвидете и за монтажа около час. За успешен завършек на проекта от особена важност е да разполагате с качествени машини и инструменти, които не само ще ви спестят време, но и средства. Страхотено предимство ще бъде, ако във вашата работилница на идеи и проекти имате ръчен циркуляр. С негова помощ ще си спестите много главоболия. Този уред с марка Parkside може да закупите от Lidl. Той ще ви впечатли не само с удобство и прецизност при рязане, но и с някои допълнителни функции, които със сигурност ще ви бъдат от полза - например функцията за лазерно насочване, с която си гарантирате точни разрези без никакви усилия и излишен разход на материал! 

Вижте още: Как да си направите сами практични и красиви плаващи рафтове

Средно необходимо време - изводи:

  1. Закупуване на готова мебел - 6 часа.
  2. Изработка по поръчка - една седмица.
  3. “Направи си сам” - 6 часа в зависимост от нивото на организация.

Свързано:

Работилница Lidl Сравнение на цени - колко струва да си направим сами, да си купим готови и да си поръчаме изработка на плаващи рафтове