Как да изберем правилния моноблок?

Последна редакция на 28/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 756 пъти

Изборът на моноблок тоалетна е истински важен. Моноблокът съчетава в себе си всичко необходимо за една функционална баня - тоалетна чиния, казанче, седалка и капак. Това е цялостен комплект, с който си спестявате място, средства и най-вече време. 

  • Инсталацията на ъглов моноблок предполага наличието на съвършено прави ъгли. Причината за това е правоъгълната форма на казанчето, което трябва да бъде инсталирано в ъгъла на стената. От своя страна пък тоалетната чиния трябва да се монтира по диагонал. Ъгловият моноблок спестява пространство и е подходящ за по-малки бани.

  • Компактният моноблок също е добър вариант, ако не разполагате с голяма баня. Мястото за сядане и казанчето са с по-малък от стандартния размер, което прави компактният моноблок по-лесен за монтиране и поддръжка. При инсталиране на този тип моноблок е добре тръбата на канала да се намира непосредствено зад моноблока, а той да бъде поставен плътно до стената.

  • Стандартният моноблок е добро решение, тъй като се предлага в най-голямо разнообразие от модели и форми. Този тип моноблок позволява и избор на захранване на казанчето - странично или долно. Вариациите от форми стандартен моноблок са много, но най-предпочитани са овалната, правоъгълната и тази с обли ръбове. Още едно предимство на стандартния моноблок е, че можете да избирате от широка гама варианти за капак и седалка.
  • Моноблокът с Rimless технология придобива все по-голяма популярност. И има защо. Специфичното при моноблока с този тип технология е отстраненият, характерен за другите модели, горен пръстен на тоалетната с вдлъбнатина навътре. Целта на това иновативно решение е водната струя да премине през цялата горна странична част на тоалетната чиния и да почисти цялото пространство. Така Rimless технологията допринася за по-добрата хигиена в банята и благоприятства за перфектната ѝ чистота.

Свързано:

Как да избера обзавеждане за баня?