Пречистването и вентилацията на въздуха са ключови за здравословната среда в помещенията

Последна редакция на 26/04/2024 от Детелина Шишкова
Източник | Видяно 434 пъти

Въздухопречиствателите на Daikin пречистват въздуха в помещенията, като го циркулират през устройството и пропускат въздуха през множество филтри и пречистващи технологии. Обикновено уредите биват използвани в жилищни условия, малки офиси, магазини на дребно, класни стаи, медицински чакални и лекарски кабинети. Въздушният поток на въздухопречиствателите на Daikin е около 330 m³/час. Това означава, че въздушният обем на стая със средни размери преминава през уреда няколко пъти на час.

Оливие Луминати, ръководител на проекта Вентилация и пречистване на въздуха в Daikin Europe, който е работил в тясно сътрудничество с Института Пастьор де Лил по тестовия проект на Daikin, казва: „Резултатите от тестовете са чудесна новина за обществото. Точно когато всички се подготвят за завръщане в офиса и нормален начин на живот, ние можем да създадем условия да сторим това по по-безопасен начин. Ангажиментът на Daikin към здравословна среда в помещенията доведе до широко портфолио от продукти за филтриране и пречистване на въздух. Ние използваме тези технологии в нашите решения за климатизация, отопление и вентилация както за малки, така и за големи сгради. Можем да помогнем на всеки, който се нуждае от чист и свеж въздух в помещенията, да намери правилното решение”.

„Качеството на въздуха в помещенията оказва голямо влияние върху благосъстоянието и работата на хората. Има много фактори, които влияят върху качеството на въздуха, като частици PM2.5, алергени, влажност на въздуха и т.н. Daikin отдавна предвижда това предизвикателство и пуска първия си въздухопречиствател в Япония през 1975 година. Антъни Диму, генерален мениджър на Daikin за бизнеса с въздухопречистватели в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA): „Получените резултати от Института Пастьор де Лил са пробив за нас и обществото. Уверен съм, че Daikin може да се превърне в компания еталон за управление на качеството на въздуха в помещенията в региона на EMEA”.

Свързано:

Институтът Пастьор де Лил оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin срещу респираторни вируси