Проверена ефективност срещу коронавирус

Последна редакция на 28/03/2024 от Детелина Шишкова
Източник | Видяно 439 пъти

Като специалист в управлението на качеството на въздуха, Daikin вижда като своя мисия да предоставя иновативни решения и продава въздухопречистватели вече повече от 45 години. Въздухопречиствателите и патентованата технология за пречистване на въздуха на Daikin, която се прилага и в останалото оборудване на Daikin, отдавна са доказали своята ефективност срещу замърсяването на въздуха, както и срещу цветния прашец и вируси.

За да утвърди ефективността на своята технология, Daikin Europe N.V. повери на френската лаборатория в Института Пастьор де Лил тестването на гамата си от въздухопречистватели. Сега официално е доказано, че моделите на Daikin за 2,5 минути елиминират над 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E. Това е важно постижение.

Институтът Пастьор е Лил извърши теста с вируса HCoV-229E, който е коронавирус, тясно свързан със SARS-CoV-2. От съображения за сигурност самият вирус SARS-CoV-2 не е използван. Фактът, че двата вируса са от едно семейство, е силен показател, че въздухопречиствателите на Daikin са важно оръжие за намаляване на риска от предаване на вируса и подпомагане на борбата с пандемията COVID-19.

Ефективността на въздухопречиствателите на Daikin се постига чрез комбинация от високо ефективния електростатичен HEPA филтър, който улавя вируса, последван от интензивно излагане на патентованата технология Flash Streamer на Daikin, която елиминира вируса.

Институтът е тествал и въздухопречиствателите за ефективност срещу H1N1, вируса причиняващ сезонния грип. При същите условия на изпитване Институтът Пастьор де Лил заключава от своето проучване, че въздухопречиствателите на Daikin за 2,5 минути елиминират над 99,93% от вируса H1N1. Това показва, че тези уреди са също много ефективни в борбата с грипа.

Свързано:

Институтът Пастьор де Лил оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin срещу респираторни вируси