Ще гостува Музейко с част от експозицията си СТРОЕЖКО

Последна редакция на 08/05/2024 от Реклама
Източник | Видяно 520 пъти

Организаторите на СТРОЙКО ЕКСПО не са забравили и най – малките ни посетители.

  • От 26 до 28 октомври на Мраморно фоайе ще ни гостува Музейко с част от експозицията си СТРОЕЖКО. Различните конструктори ще провокират инженерната мисъл у малки и големи. Ще запалят у младите посетители на изложението искрата на логическото и пространствено мислене, сръчността и творческото вдъхновение.

Сдружение „Мещра – Традиционни знания и занаяти“ също ще участват на изложението с интересни занимания за децата.

  • Мещра е организация на специалисти в областта на опазването на културното и природно наследство. Наша основна цел е създаване и развиване на алтернативни форми на обучение и предаване на традиционни знания и занаяти.
  • По време на СТРОЙКО ЕКСПО в събота и неделя Сдружение Мещра организира детска работилница - оцветяване и направа на картички. Всеки може да се запознае с екипа на сдружението и да научи за негоата дейност. В събота (27.10) от 17ч ще се проведе кратко представяне на сдружение "Мещра" и дискусия на тема: "Традиционни строителни материали - вчера, днес и утре." Поканени са всички посетители и участници на изложение СТРОЙКО ЕКСПО.

Много интересна инициатива за посетителите ще бъде представения проект Дунав-Река с много история“.

  • Всеки един от изработените макети е снабден със собствено осветление и озвучаване посредством слушалки чрез които се предоставя на посетителите индивидуална триезична информация на български, английски и румънски език представяща историята им, проверени данни, факти и тяхното териториално местонахождение. Освен с представените 45 бр. макети на обекти част от културното и историческо наследство, инсталацията включва и двата моста между България и Румъния, както и един реставриран мост с историческо значение.
  • Общият макет включва допълнителни движещи се елементи – кораби, шлепове и външно озвучаване представящо реалната околна среда, целящи максимално доближаване на всеки посетител до реалната обстановка.

За повече информация и въпроси моля обърнете се към организаторите на изложението. Тел. 0888349710 и 0888700875.

Официалното откриване на изложението ще бъде на 24 октомври, сряда, от 11.00 ч. в централното фоайе на НДК.

Свързано:

50-о юбилейно специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане