Усещане за природа чрез светлина в дома

Последна редакция на 27/04/2024 от Радина Петрова

Забързаното и динамично ежедневие превръщат нуждата от допир с природата в незаменим елемент в съвременния живот, дори в интериорния дизайн. Много от дизайните, които намираме за завладяващи, са вдъхновени именно от там. Както младите, така и опитните специалисти намират всекидневните природни гледки за сърцевината на забележителното осветление. Вдъхновените от заобикалящия ни свят осветителни тела, внасят частица уют и спокойствие в домовете ни, като така помагат да съхраним усещането за отдих за по-дълго време.

Все по-често откриваме естествени материали и органични форми вместени в ектериора на лампи, като полилеи, пендели, абажури и настолни такива. Техният дизайн често включва скулптурни и смели форми, които превръщат тялото в произведение на изкуството, будейки интерес, дори, когато светлината е изключена. Тук може да разгледате някои предложения от Mr. Bricolage за този тип осветителни тела.

Акцентите от природата, било то изразени чрез дървени рамки, щампи на листа и цветя или други природни мотиви, пренасят усещането за свежест на гората, затишието от планината и шума на морето, дори и у дома.

Свързано:

Идеи за осветление за дома Актуалните тенденции в осветителните тела за 2022 г.