Изискан индустриален стил

Последна редакция на 25/04/2024 от Радина Петрова

Преди се считаше, че индустриалният стил е подходящ предимно за тавански стаи и мансарди или големи, просторни пространства. Напоследък, все повече хора избират този стил за своя интериор, независимо от квадратурата на жилището. Индустриалният стил, както и скандинавския, драстично навлязоха и в дизайна на модерните осветителни тела. Индустриалният стил е сред най-популярните, когато става въпрос за избор на лампи за дома, а също така за социални пространства, като заведения, офиси и споделени офисни пространства.

Дори да ти се струва, че понятията изискан и индустриален са несъвместими едно с друго, новостите в осветлението показват точно обратното. Индустриалният стил винаги се е отличавал със семпъл завършек, неутрални цветове и акцент върху металните елементи. Той предлага усещане за автентичност, уют и комфорт, като едновременно с това може да изглежда елегантно навсякъде.

При избор на осветление в такъв стил, се избягват ярките цветове, гланцовите повърхности и скъпите материали. Масите за хранене обичайно се осветяват от няколко спуснати от тавана осветителни тела (пендели), висящи на собствения си кабел или въже. Често комбинацията се допълва от стоящи на пода лампи или старинни скринове, изработени от метал и дърво. За перфектен завършек, добави метални столове и други интериорни компоненти, направата на които включва ефекти като следи от ръжда или бетон.

Свързано:

Идеи за осветление за дома Актуалните тенденции в осветителните тела за 2022 г.