Разпределете светлините равномерно в стаята

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 126 пъти

Единична, висяща от тавана лампа ще обедини цялата светлина в стаят в една малка зона. По този начин помещението би изглеждало още по-малко и тъмно.

  • Вместо това се опитайте да разпределите светлината равномерно, за да се създаде своеобразна визуална рамка. Така не само ще допринесете за по-разчупения стил в стаята, но и ще направите така, че да изглежда по-голяма.

  • Равномерно разпределената светлина е ключов елемент за отваряне на пространството и осветяването на по-мрачни ъгли. Светлините, които насочват светлината нагоре и навън, като подовите лампи, ще ви помогнат да “разпръснете” повече светлината в цялата стаята. 

  • Вградени светлини също са чудесен начин за постигане на едно приятно, равномерно осветено помещение. За да създадете илюзия за повече простор в малка стая, ви съветваме да ги поставите по протежение тавана.

  • Със сигурност е доста лесно да се подведете с мисълта, че когато проектирате малка стая, можете да разчитате на едно единствено осветително тяло. Това схващане обаче не е най-разумното. Може би ще ви изненадаме, но един от най-добрите начини за постигане на ярка и равномерно осветена стая е създаването на многопластова схема на осветление с комбинация от светлини на тавана, стенни лампи и подови или настолни такива. За да пренесете и във вашия дом тази схема, използвайте както вградени или висящи лампи, така и акцентни такива, като например подови. Така ще осветите абсолютно всяко кътче в стаята и ще елиминирате по-тъмните зони.

Вижте още: Най-добрите идеи за малки жилища показвани някога

Свързано:

Идеи за осветление за дома Как да направим едно помещение визуално по-голямо с помощта на осветлението?