Обърнете внимание на формите

Последна редакция на 29/03/2024 от Anna Stankova
Източник | Видяно 686 пъти

Всекидневната е мястото, което трябва да носи онази топла и приятна атмосфера, която кара у всеки да се породи усещане за уют и спокойствие. Именно затова в нея е препоръчително да присъстват повече мебели и елементи с гладки, извити форми, носещи естествена мекота и привлекателност. По-острите ръбове и правите линии пораждат усещане за повече статичност и сериозност. А всички знаем, че холът е мястото, където ни се иска да забравим за грижите и да се отпуснем. 

В една уютна всекидневна е добре мебелите да носят усещане, сякаш ви прегръщат. Кръговите елементи, като кръгла масичка за кафе, меки дивани и комфортни фотьойли карат едно помещение да изглежда по-приветливо и чаровно. А и са идеален инструмент, с който да добавите щипка есенна магия в дневната.

Използвайте мебелите, за да създадете специални моменти

Когато декорирате или проектирате дадено пространство, препоръчваме да помислите как всъщност бихте могли да го използвате. Как ще ви е по-комфортно то, дали предпочитате събеседникът ви да е срещу вас или пък искате да сте сгушени в прегръдката му, дали искате да има повече въздух между отделните мебели или пък искате те да бъдат едно цяло. 

За да засилите усещането за сплотеност и уют, групирайте мебелите си заедно. Така ще създадете дневна, в която приятно ще прекарвате есенните вечери с любими хора и ще създавате специални моменти заедно.

Свързано:

Как лесно и бързо да създадем есенен уют в дневната?