Смесвайте различни текстури за допълнително есенно усещане

Последна редакция на 02/05/2024 от Anna Stankova

Какъвто и да е интериорният дизайн на вашата дневна - традиционен или по-съвременен, всекидневните, вдъхновени от есента, винаги носят топло настроение и имат неповторима естетическа привлекателност. В тях обикновено преобладава усещането за спокойствие и простор, присъстват топли есенни нюанси, характерни със своята индивидуалност и нетипичност, както и различни меки текстури и шарки.

Използването на различни текстури помага да се придаде на всяко пространство, особено ако то е неутрално и монохромно, по-многопластов и завършен вид, повече баланс и повече уют. Все пак една стая, в която липсват елементи, предлагащи разнообразни текстури, носи повече студенина и не е особено приветлива. 

  • Обичайните начини за внасяне на текстури са като се използват различни видове текстил, мебели, килими и растения. Изкуствената кожа си пасва добре с пуха, дървото – с кадифето, текстилът – с метала и камъка. Възможните комбинации са безкрайни и всяка от тях носи усещане за индивидуалност и динамика. 

  • Въпросните текстури можете да добавите в интериора под формата на декоративни възглавнички, килими, стенни покрития и тапицерии. Кожените дивани са идеално решение, върху което може да изградите впечатляваща декорация.

  • Каретата в дълбоки, топли нюанси също са опция за добавяне на есенни нотки към холното пространство.

  • Есенните листа също допринасят за създаването на привлекателен и подходящ за сезона декор. Независимо дали са пресни или изсушени, поставени в рамка или не, боядисани или пък с естествен цвят, когато се използват по артистичен начин, листата могат да трансформират всяко помещение и да му придадат очарователен, елегантен, вдъхновен от есента облик.

Свързано:

Как лесно и бързо да създадем есенен уют в дневната?