Започнете от цветовете

Последна редакция на 20/04/2024 от Anna Stankova
Източник | Видяно 675 пъти

Декорирането с вдъхновени от есента цветове е един от най-простичките и ефектни начини да вдъхнете повече топлина и комфорт в хола. И да допринесете за приятния му вид не само през този, но и през всички останали сезони. 

От оранжево и бордо до жълто през шоколадово кафяво и тъмно лилаво… Нюансите, които могат да помогнат за внасянето на атрактивен есенен дух са множество и разнообразни. 

Прибавянето на тези цветове към интериора не включва задължително боядисване на стените или смяна на мебелите. Въпреки че на пазара се предлагат многобройни достъпни интериорни предложения, които със сигурност биха допринесли за топлото усещане в дома през цялата година. 

Пъстър цвят лесно и ефектно може да бъде добавен чрез смяна на завесите, възглавниците или аксесоарите с такива в по-топлата гама.

  • Една от най-очарователните цветови комбинации, идеална за есента, е тази между бяло и други земни нюанси като шоколадово, бежово и меко зелено. Ако притежавате бял, кремав или сив диван, можете да го украсите с възглавнички именно в естествената гама. Цветовете на аксесоарите биха внесли така желаната нотка уют, а мекият, неутрален тон на дивана би повлиял за по-добра визуална идентичност. 

  • Друга, типична за есента, цветова палитра е смесването на кафяви, оранжеви, сини и зелени нюанси. Тези нюанси работят добре заедно, тъй като създават повече интерес и придават на всяко помещение омагьосващ вид, вдъхновен от красивата есен. В допълнение с нежни цветя, атмосферата със сигурност ще бъде още по-свежа и без съмнение – уютна.

  • Произведения на изкуството като картини, окачени на стената, също внасят уютна атмосфера. Особено в дневна, чийто дизайн е предимно минималистичен.

  • Дървените мебели и декоративни предмети също помагат да се създаде усещане за топлина, уют и комфорт.

Свързано:

Как лесно и бързо да създадем есенен уют в дневната?