Хамакът пести място

Последна редакция на 28/03/2024 от Ани Атанасова

Ако живеете в сравнително малко жилище, то тогава отлично знаете какво е стаите ви да изглеждат претъпкани от мебели, макар и да разполагате единствено с най-необходимото. Изборът на хамак би премахнал този проблем на секундата.

  • Първо, защото дори и разпънат, хамакът е просто парче плат, което както се досещате, не е от най-обемните неща. И тъй като не е направено от масивна материя, минавайки покрай него, той ще се "прибира" и ще ви дава път. 
  • Второто сериозно предимство е, че винаги можете да го откачите и приберете, щом станете от сън. При нужда от следобедна дрямка пак го връщате на мястото му, без да полагате усилия. 

Вижте още: Практични легла от палети за всеки дом

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда 3 причини да изберете хамак вместо легло

До неотдавна, само до преди две-три десетилетия, стнадртната представа за дом се свързваше с двустаен или тристаен апартамент, при който от входната врата се влиза в коридор, а последният води към различните стаи от дома. Всяка стая си съществува самостоятелно, има си отделна врата само за нея, и е затворена между четири стени. Това е времето, когато всеки има нужда от уедиение. Не че в днешно време тя е изчезнала, но в интериорните решения все повече се търси начин стените да се събарят буквално и преносно, стаите да се превръщат в зони, обединени от една обща, отворена площ. Няколко стаи могат да съществуват заедно в рамките на едно отворено пространство и тази артистична мансарда го доказва. Тук виждаме едновременно почти всички помещения, за които можем да се досетим. Спалня, макар и представена само от свенливо сгушил се в ъгъла бял хамак. Дневна, която освен мека мебел в оранжево, кръгла масичка, квадранта масичка, малки сгъваеми столчета, може да се похвали, че си има камина. Отдясно виждаме фрагмент от трапезария с бели столове, подредени пред маса с поквирка в черно и зелено. Прозорецът е отворен, за да ни покаже синята си дограма и светло сини завеси. Стените са боядисани в бледи цветове, а обединяващото за всичко изброено дотук е естественото дърво. Избрано е за пода, виждаме го и под формата на стълбище, както и като греди по тавана.