Премахнете всички излишно

Последна редакция на 19/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 301 пъти

Ако желаете да се предпазите от бъркотията, то е необходимо да прекъснете пътя към нея. Перфектно решение е да спрете да трупате ненужни вещи. Както и такива, които смятате, че биха ви били полезни, но всъщност притежавате от години и никога не сте ги използвали. Ще се учудите колко много пространство ще се отвори, ако ги махнете от дома си, а пък винаги ще се намери друг, на когото ще свършат чудесна работа. Важно е и да сортирате правилно вещите, които все пак ползвате и да ги запазите. Красиви кутии, които да закрепите на стената, на пода, в шкафа са чудесна идея. Същото се отнася и за поставянето на допълнителни рафтове в гардероба, килера или в каквото друго пространство имате на разположение.

Но ако не разполагате с времето и желанието собственоръчно да се справите с бъркотията и почистването на дома си, то професионалистите с радост биха ви помогнали. Необходимо е само да заявите проект и те бързо ще ви извадят от безпорядъка.

Свързано:

Идеи за къщи 4 съвета за бързо почистване

В контраст с предходните на този колаж виждате прекрасни примери за подреденост. Няма претрупвания, няма дрехи по пода, дори не са необходими вратички на шкафовете и гардеробите. Не се налага нищо да бъде прикривано, защото самата подредба е домакински формат "произведение на изкуството". Това са примери, в които всички гореизброени съвети са перфектно изпълнени. В подобни помещения и чистенето би било изключително бърз процес. Тъй като не би било нужно постоянно да се преместват мебели, за да се стигне до самия под, до плоските повърхности, до мръсните дрехи. На снимката горе най-вляво виждате пример за прибиране на вещите в оригинални кутии. А долу най-вдясно - как да сортирате дрехите, обувките и аксесоарите си. Ако се загледате внимателно, ще видите, че най-отгоре са сложени и кутии, в които вероятно са поместени чантите и коланите. По бюрата на снимките няма оставени чаши, нито разхвърляни бележки. Няма и купчини с книги например. За да се чувствате комфортно, е необходимо да разполагате с пространство около себе си. Да дишате свободно, а не да се задушавате, заринати в предмети.