Мислете като дизайнер

Последна редакция на 12/05/2024 от Люси Любомирова

 

За да постигнем добър резултат при създаването на функционално отворено пространство, в което да разположим хола и кухнята, може би ще е добре да мислим като интериорен дизайнер. Открихме някои мнения на професионалисти, които споделят своите виждания относно комбинирането на хола и кухнята. Мнозина от тях считат, че този дизайн може да бъде много успешен, ако се изпълни правилно и се предвидят всички критични моменти. 

В някои от техните проекти откриваме елементи, които визуално поставят граници на отделните зони. Дизайнерите обожават този похват, защото създава визуална яснота и в същото време предоставя много функционални възможности, като например допълнителни работни площи или места за съхранение.

За да се постигне хармония между хола и кухнята, дизайнерите предпочитат използването на сходни елементи и материали. Това включва избора на цветове, текстури и стилове, които се вписват както в общия дизайн, така и в функционалните изисквания. Използването на един и същ вид подови настилки или цветова гама при мебелите създава усещане за единен интериор.

Осветлението е онази част от интериора, която може да промени всичко, а що касае комбинирането на хола и кухнята, добре проектираното осветление е особено важно.. Често интериорните дизайнери залагат на осветление с различни нива на яркост, както и различни източници, което позволява регулиране на светлината в зависимост от нуждите и атмосферата в пространството. Освен това, стилното осветление работи много и за нашето настроение.

Това са само няколко от начините, по които дизайнерите се справят с предизвикателствата на отвореното пространство и намират добри и работещи решения. 

Свързано:

Отворените пространства - струва ли си да комбинираме хола с кухнята