Недостатъци - имат ли решения?

Последна редакция на 12/05/2024 от Люси Любомирова

Сега нека обърнем внимание на критичните точки и основните недостатъци, които биха ни накарали да се колебаем в избора си. Спойлер - всичко има решение!

 

Аромати и шум - един от недостатъците на отвореното пространство и обединяването на хола и кухнята е, че ароматите и шумът от кухнята ще се разпространяват из целия дом. Това може да бъде проблем за някои хора, особено ако готвите интензивно и приготвянето на храната е свързано с използването на уреди, които издават повече шум или ако в храната слагате по-пикантни подправки. Това да, но какво ще кажете за аромата на току-що сварено кафе и кроасан, който изпълва дома ни сутрин…Не се сещаме за нещо по-приятно.

Липса на уединение - психологическият комфорт на собствениците на дома е съществено важен. Ако обичате шумните компании и активната комуникация по време на готвене - окей. Но ако искате да водите важни разговори или да се насладите на новия епизод от любимия ви сериал по телевизията, докато се приготвя вечерята например, едва ли ще се получи, именно поради кипящата  дейност в кухнята. 

Трудност в поддържането на ред и чистота - отвореното пространство на двете най-използвани помещения в дома може да бъде предизвикателство и по отношение на поддържането на реда и чистотата. Случва се да оставим кухнята в творчески безпорядък, който трудно ще скрием от гостите, които вече са на вратата. Безспорно това ще влоши визията на целия дом. 

Свързано:

Отворените пространства - струва ли си да комбинираме хола с кухнята