Интериор: поправяме и обновяваме

Последна редакция на 02/05/2024 от Люси Любомирова

Разбира се не става дума за основен ремонт, а за частично обновяване на всичко, което би отблъснало потенциалните клиенти. Огледайте пода и проверете дали издайнически не скърца някъде, ако не налага подменете на места. Декорирайте с красив килим, ако изглежда прекалено “гол” пода. 

Огледайте всички кранове и подменете онези, които текат или капят. Няма по-дразнещо нещо от капещ кран. Не допускайте това да отклони вниманието по време на огледите. Ще Ви се наложи да влизате в ненужни обяснения. 

Отделете достатъчно време на кухнята. Специалистите я наричат “най-ценната стая в дома“. Именно нейната привлекателност често подтиква хората да купят имота. За това - почистете основно, подменете захабените и счупени плочки, ако има такива. Нека всички повърхности блестят. 

След това огледайте техниката и ако се налага подменете каквото е необходимо. Инвестирането в това ще Ви се върне двойно, така че не се колебайте. 

Кухнята пази много аромати и вкусове. Проветрете достатъчно добре и се опитайте да неутрализирате всички миризми. Това важи и за целия дом. Ние не усещаме, но всеки къща има свой собствен аромат, който може да не допадне на купувачите. Преди да започат отледите проветрете всичко обстойно.

Свързано:

Как да подготвим имот за успешна продажба?