Външния вид на имота - да приведем всичко в ред

Последна редакция на 02/05/2024 от Люси Любомирова

Факт е, че никога нямаме втори шанс да направим първо впечатление. Това важи в пълна сила и за дома, който сме на път да продадем. А външният вид е онова, което вижда потенциалния клиент най-напред. Ето защо той трябва да е привлекателен и впечатляващ. 

Как да постигнем този ефект? 

В случаите, в които продаваният имот е къща с двор, започнете от там. Погрижете се за затревените площи и цветни лехи, нека изглеждат поддържани и красиви. Премахнете всички сухи растения и бурени, които развалят общия вид.  

Приберете всичко излишно - инструменти за работа в градината, различен помощен инвентар като маркучи за поливане, кофи, играчки на децата, дърва за огрев и други. Поставете всяко нещо на своето място, а каквото не ви е необходимо повече - изхвърлете. Нека има ред и когато човек за първи път попадне в тази двор да се почувства приветливо. 

Накрая боядисайте входната врата и оградата. Може да добавите няколко красиви растения в големи саксии близо до входа. Хората няма да знаят, че те не са били винаги там и ще останат много впечатлени. 

Нашето мнение: създайте такава атмосфера в дома си, каквато подхожда на района, в който той се намира. Ако това е тих и спокоен район поставете люлка в двора или окачете хамак, дори и да не бихте използвали това никога.

Ако е вила близо до езеро - оставете въдици или рибарски мрежи на подходящо място. Това създава дух на имота, придава му сантиментална стойност, което само по себе си е бонус. 

Свързано:

Как да подготвим имот за успешна продажба?