Кухня – тук трябва да се направи перфектно осветление

Последна редакция на 02/05/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 707 пъти

В повечето апартаменти кухните са доста малки, което означава, че тук не са нужни много лампи. Но все пак трябва да се спазят основните правила за местоположението им.

  • В кухнята като цяло не е важно количеството, а качеството на осветителните тела. Тоест, може да има лунички и малък полилей. Или малък полилей и статични лампи, вградени в панелите на шкафовете.
  • Вярно е, че голям полилей не би бил подходящ, ако кухнята не надвишава 10 кв. метра, в противен случай съществува риск от загуба на пространство. Но можете да използвате точковото осветление.
  • Основното правило при избора на осветление за кухнята е следното: правилното позициониране на посоката на светлината зависи от работната повърхност. Тя трябва да бъде перфектно осветена, а мебелите, кухненските уреди и т.н. не трябва да хвърлят ненужни сенки върху работната повърхност.
  • Ако в края на краищата светлината на една лампа не е достатъчна, препоръчваме да поставите допълнителна LED лампа над зоната, която използвате за готвене.

Вижте още: Енергоспестяващи крушки - видове и предимства

Свързано:

Излезте от здрача: правилно проектиране на осветлението в апартамента