Заменете горните шкафове с удобни етажерки

Последна редакция на 02/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 291 пъти

За да разчупят семплия облик на кухненския модул, много домакинства заменят част от горните шкафове с удобни етажерки от МДФ или ПДЧ плоскости. Това е стъпка напред към преминаването от класически масивни кухни към такива с отворени рафтове и стъклени вратички, които създават усещане за повече светлина и простор в помещението. Ако сте решили да заложите на подобна етажерка и в своята кухня, то тя ще ви струва:

  • Горна етажерка с три-четири рафта и размери около 20-25 см за дължина, 29-39 см за дълбочина и 70-100 см за височина струва между 22 и 100 лв.
  • Средната цена за тази мебел е около 60-65 лв, в зависимост от вида на материала и размерите й.

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски шкафове - цени

Тази модерна кухня е част от общо просторно помещение, в което е обединена с уютна дневна и удобна трапезария. Разположението на мебелите обаче е съобразено с желанието на собствениците за постигане на уединение в помещенията, поради което между кухнята и дневната няма пряка връзка. За по-плавен преход между стаите майсторите залагат на устойчив естествена паркет на пода и светли стени, които уголемяват оптически наличното пространство. От своя страна кухненското обзавеждане е изработено от тъмно дърво, в комбинация с ярко жълти елементи, които внасят известна доза свежест и красота в жилището. Отделните кухненски модули са разположени така, че зоните за готвене, миене и запасяване да оформят удобен работен триъгълник в помещението. Белите кухненски плотове и дребните метални елементи разчупват строгия облик на кухнята, докато ефектните жълти етажерки извеждат на показ красиви сервизи и оригинални декорации.