Колко струват долните кухненски шкафове?

Последна редакция на 02/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 292 пъти

Долните кухненски шкафове са основата на всеки модул. Те не само приютяват масивните съдове и пособия за готвене, а все по-често и сервизите за хранене, но и понасят тежестта на кухненския плот. Ето защо е важно да съчетаете правилно кухненските шкафове и плота, така че да се оформи една здрава и устойчива конструкция. В този смисъл специалистите препоръчват за тежките кухненски плотове от мрамор или гранит да заложите на шкафове с корпус от естествена дървесина, които се отличават с невероятна дълготрайност. Цените на кухненските шкафове очаквано са свързани с техните размери и дизайн, но все пак в общия случай те варират между:

  • Долният кухненски шкаф с размери между 40-45 см. за дължина, 46-60 см. за дълбочина и 77-88 см. за височина, ще ви струва средно между 46 и 370 лв., в случаите, когато той разполага с едно чекмедже и обикновен шкаф с рафтове отдолу. Средната цена за подобен шкаф е около 100-120 лв.
  • За долен кухненски шкаф с три или четири чекмеджета, за посочените размери, трябва да си подготвите между 68 и 332 лв. Средната цена за този тип мебел е около 120-150 лв.
  • Долните ъглови шкафове могат да бъдат и с малко по-голяма дължина (87-100 см.), като в този случай цените им варират между 51 и 390 лв., като средната цена е около 130 лв.
  • Важно е да отбележим, че цените на кухненските шкафове са пряко повлияни от вида на използвания материал, размерите и специфичните особености на всяка мебел от този тип. Поради тази причина и ценовият диапазон за кухненските шкафове е толкова голям и няма как да конкретизираме.

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски шкафове - цени

Мансардата отдавна не е онова прашно и тъмно таванско помещение, което си представяхме доскоро. Днес тя е модерна и гостоприемна, като в много случаи има потенциала да се превърне в едно наистина функционално и приятно жилище. Пример за подобно успешно преобразяване откриваме в този светъл дом, подчинен на скандинавския стил. Тук кухнята е обединена с трапезарията в просторно общо помещение, като за целта собствениците залагат на изцяло бели стени и тавани, и тъмен ламинат на пода. От своя страна кухненското обзавеждане впечатлява с изчистени линии и удобен дизайн. То е представено от бели кухненски шкафове, които усвояват неудобната ниша в общото помещение, при това без да смаляват оптически жилището. За това допринася елегантното гланцирано покритие и липсата на масивни горни шкафове, които в този случай биха били пагубни за свежия вид на мансардата. Трапезарията тук пък разполага с удобна кръгла маса за хранене в бяло и ефектни черни столове, които разчупват семплия вид на кухнята.