Къде да разположим кухненския остров?

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 664 пъти

Кухнята отдавна се разграничава от определението за семпло и скучно помещение, което се използва само за готвене. В модерния дом тя има ново значение - интериорът и удобството играят ключова роля. Неизменна част от всяко добре обзаведено жилище става кухненският остров.

Той има функционално значение, стига да е разположен на подходящо място, а именно в центъра. Там може да участва в процеса на приготвяне на храна, провеждането на семейни закуски и почистването. Тези негови характиристики му придават ключово значение и карат всяко семейство да планира поставянето му още преди да е избрало цвета за стените.

Ако ви предстои ремонт на кухня или имате нужда от козметични промени и искате всичко да бъде направено професионално, то тогава се обърнете към специалистите, регистрирани при нас.

Свързано:

Идеи за кухня Насоки за избора на кухненски остров

Очарованието на всяко жилище се крие в малките детайли и интересните допълнения. Те са различни и индивидуално, заради личните виждания и предпочитания. В представените изображения се открива един общ елемент – островът, но характеристиките му са различни. Първата снимка представя една просторна кухня. Подът е дървен и уютен. Стените и таванът са в бяло и придават една желана елегантност. Постлано е малко и кокетно килимче, което да раздвижи обстановката. Поддържа се традиционната визия, пречупена през модерността. Естествената светлина навлиза директно в стаята, а растенията са разположени в близост до прозорците с тази цел. В центъра се намира островът, които е открит и позволява разполагането на различни вещи и принадлежности. Има множество функции, с които улеснява работата. От познатото към съвременното преминаваме към следващата кухня. Тя е елегантна и изискана. Минималистичната визия е създадена с деликатните детайли и липсата на излишни предмети. В последната част се забелязва пъстрата атмоaсфера. Островът е с кръгла форма и е интегриран по най-добрия начин в интериора. Впечатление правят осветителните тела, които са разположени в центъра. Те са кръгли и с еднакви размери. Бар столовете са интересни и подхождат на подбрания стил. Връзката с природата е засилена чрез живите растения.