Кръглата форма носи удобство и практичност

Последна редакция на 28/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 694 пъти

Независимо от големината на кухнята, може да поставите различни кухненски острови в зависимост от разполагаемото пространство – по-голями, по-издължени или високи, така че да са напълно съобразени с конкретния дизайн. Кръглата форма не е за подценяване, защото има своите предимства.

  • Първото е, че създава усещане за уют в стаята и липсват всички ръбове, на които може да се нараните.
  • Имитацията за традиционните маси за хранене само засилва полезността ѝ.  В този случай обаче ще трябва да подберете бар столове. Предвидете по 61 см. при сядане, когато ги поставяте.
  • Най-важното е да съобразите големината на острова с обкръжаващото го пространство, защото иначе рискувате да създадете ограничена и некомфортна среда с непрактично използване на уреди и мебели.  
  • Ако кухнята е модерна и комбинира хол и трапезария, то столовете трябва да бъдат от към външната страна. По този начин ще даде място за действие и няма да пречите.

Свързано:

Идеи за кухня Насоки за избора на кухненски остров

Удобство на дома идва от добре организираната кухня. Тя е онова помещение, което вдъхва живот и очарование. На представения колаж са показани четири впечатляващи кухни. Всяка от тях носи свои особености и характеристики, но това, което ги обединява, е централното разположение на кухненския остров. Използването му става все по-предпочитано, заради много функции и предназначения. Той се използван, освен като място за приготвяне на храна, но и като средство за съхранение. Бялото властва навсякъде и е избрано за основен тон. За да не изглежда стаята прекалено стерилна и обикновена, се добавят различни цветови комбинации. Модерността личи в първата снимка. Всичко е семпло и иновативно. Минималистичността се забелязва, благодарение на липсата на мебели и перфектният вид. Големите прозорци пък стават ключов фактор във второто изображение. Така естествената светлина навлиза в стаята и я озарява. Кухненското гръбче имитира тухлена стена и разчупва визията. Очарователните бар столове са в червено и без облегалки. Зеленото пък е ключово в третата част на колажа. Тук осветителните тела са акцентът. Те са обли и комбинирани в два цвята. В последната кухня таванът е на няколко нива, което създава усещане за дълбочина и необятност. Стените са нестандартни и имитират камина, за да привлекат погледите.