L-образен остров

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 584 пъти

Островът интегрира различни материали, цветове и форми, които са напълно различни от добре познатите ни и еднотипни шкафове по стените. Той дава много повече възможности и интересни комбинации. Един от всички видове е този с L-образна форма.

  • Предимството му идва от предоставянето на много повече място за действие. Едновременно бихте могли да използвате едната страна за готвене, а другата за похапване.
  • В този случай наличието на маса е напълно излишно.
  • Този L-образен вид е подходящ за нестандартни помещения, в които да разполагате с налично пространство.
  • Специалистите определят минималния препоръчителен размер за големината на острова от 102 на 102 см. Той е оптималният, като позволява практическа употреба и междувременно интегриране на уреди в процеса на работа. В този случай свободната зона, която трабва да се предвиди около него е поне 79 см.

Вижте още: 10 идеи за кухненски остров

Свързано:

Идеи за кухня Насоки за избора на кухненски остров

Красивата кухня е признак за добре поддържан дом. Този извод идва от модерния дом, за който кухнята не е просто стая, а е място за почивка и семейна сбирка. Удобството вече се търси като допълнителна характеристика към добре организазирано пространство и красива визия. Колажът представя три изображения, всяко от който показва невероятна кухня. Основните тонове се придържат към бялата и сивата гама. Подът е семпъл и елегантен. Голямото място предполага дава възможност за различна подредба и интегриране на мебелите в интериора. В центъра и поставен кухненският остров. Той е много функционален и практичен. Освен, че има няколко предназначение, лесно може да се комбинира с различни принадлежности. Показаните тук са с L-образна форма. Тя е подходяща за големи стаи. Едното приложение на острова е свързано с приготвянето на храна върху него. Той играе ролята на помощно средство, към което се прибягва за удобство и бързина. Друга важна функция е тази на маса за хапване, на която се събира цялото семейство. Тук идват и бар столовете, които са модерни и интересни. Те добавят индустриална нотка. Във втората снимка едната част на плота е използвана за маса, докато в последната се забелязва съвсем друго предназначение, а именно- място за съхранение.