Т-образен остров

Последна редакция на 24/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 151 пъти

Тази форма е доста често срещана и предпочитана в по-големите пространства. Островът може да бъде на няколко височини или до него да е плътно допряна маса, като заедно да образуват буквата Т.

  • Според специалистите най-оптималната височина на масата трябва да е 76 см, за да може да се постигне максимално удобство.
  • Около страните на самата маса трябва да предвидите по 122 см., за да може столовете да се местят без проблем.
  • Ако стаята е 5 м. висока и 6 м. дълга, то задължително предвидете поне 1 м. и го добавете в графата свободно пространство.
  • Заради централното си разположение, островът трябва да се съчетава и с всички шкафове и уреди, разположени до стените. Съдомиялни, перални и печки, отварящи се навън, биха могли да се окажат проблем, ако предварително не е било обмислено.

Свързано:

Идеи за мебели Насоки за избора на кухненски остров

Всяко жилище има свое собствено излъчване. То е породено от енергията, която всеки собственик предава. Най-трудната част е изграждането на завършеност от празна стая до място, което носи усещане за дом. Добрите организационни решения и вниманието към детайла пресъздават всяко желание и оформят крайната визия. Несъмнено едно от най-важните помещения е кухнята. Именно заради това е важно тя да се поддържа. На изображението е представено едно просторно помещение. Таванът имитира тухлено изграждане и внася индустриална нотка. Това усещане е подчертано от избора на бялото за стените. На техния фон всичко изпъква и не остава незабелязано. Подът е комбинация от два материала – мрамор и ламинат. Това необичайно съчетание изненадва и очарова, благодарение на интересния начин. Естествената светлина навлиза безпроблемно в стаята от големите прозорци. Големият шкаф привлича вниманието. В центъра е поставен кухненския остров. Той е една практична и функционална добавка към всяка кухня. Има формата на буквата Т, като издължената част всъщност е масата за хранене. Те е естествено продължение на плота. Около него са поставени столове в жълто. Яркия цвят внася доза свежест и красота. На стената е поставен голям плакат, показващ интересите на живущите. Този елемент очарова и пренася погледите към интересната лампа, окачена на стената.