Малките добавки имат голямо значение

Последна редакция на 27/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 049 пъти

Нещо, което трябва да направите, когато изберете остров, е да го използвате максимално, така че той да бъде многофункционален и ефективен. Не го слагайте там само, за да го има!

  • Превърнете го освен в място за хранене, но и в шкаф, работно пространство и закачалка за кухненските кърпи.
  • Може да развихрите въображението си и да реализирате всяка една идея. Хубаво е всичко да бъде предварително консултирано с дизайнер, за да може да ви даде съвети и насоки относно изпълнението и цената.
  • Най-доброто решение си остава островът по поръчка. Това ще ви спести много време, усилия и нерви. Няма да се налага да размествате, променяте или ремонтирате, за да може новата придобивка да пасне на мястото и интериора.  
  • Ако жилището ви обединява трите основни помещения – кухня, трапезария и хол, бихте могли да поставите в допълнение и маса, която да използвате за хранене.

Свързано:

Идеи за мебели Насоки за избора на кухненски остров

На първата снимка е представена една просторна и голяма кухня. Тя се характеризира с масивни и огромни мебели. Те обгръщат помещението и го обособяват. Островът е напълно съобразен с цялото оформление. Част от уредите са вградени, за да не отнемат от мястото. Втората снимка представя друго помещение, чието определение е всъщност органиченото пространство. Островът тук е малък, нисък и на колела, за да може да се придвижда навсякъде. Рафтовете са окачени на стените и върху тях са поставени различни принадлежности и вещи. Те са видими и са удобни за използване. Подобно определение може да се използва и третата част на колажа. Преградната стена е почти отворена, като интересната и форма създава усещане за обединяване на различните стаи. Другите две изображения само утвърждават твърдението за огромната функционалност на кухненския остров. Той се използва като място за хапване, от една страна, и помощно средство при приготвяне на храната, от друга. Това не пречи да играе ролята на шкаф за съхранение при нужда. Може да се разположат приборите, да се приберат кърпите или чашите. Те ще бъдат винаги под ръка. Тук е и представен като средство за съхранение на вино. Големината, формата и цветове може да варират, но практичната му употреба и улеснение, което създава, няма как да се промени.