5 начина за създаване на приветлива и удобна кухня

Последна редакция на 03/05/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 258 пъти

Дизайнът в кухнята често се разглежда като сложна задача, която изисква специалист. Но съветът на всеки професионалист ще бъде, че най-важният фактор от всичко сте вие, вашите желания и нужди. Оформлението залага на комфорта и удобството при приготвянето на храна и похапването. Трите най-важни области в помещението са мивката, зоната да приготвяне на вечеря и кухненският плот. Те образуват така наречения работен триъгълник, като колкото по-малък е той, толкова по-кратко ще бъде разстоянието между основните му компоненти.

Останалото пространство от най-важното помещение оползотворете по най-добрия начин. Използвайте различни материали за вратите и шкафовете, за да придадете интересен вид и да осигурите разделението между всички функции и предмети. Днес ви споделяме как да създадете удобна, красива и практична кухня с няколко полезни съвета. Възползвайте се от тях за вдъхновение, а за качествено изпълнение на всякакви ремонти в кухнята се доверете на майсторите, регистрирани в MaistorPlus.

Свързано:

Идеи за кухня 5 начина за създаване на приветлива и удобна кухня

Представяме на вашето внимание колаж от четири снимки, където можем да се насладим на различни цветови решения за цветна и приветлива съвременна спалня. Насочваме най-напред погледа си към кадъра горе вляво. Не можем да не забележим закачливият контраст между розовата стена, на която е изрисуван обемен паралелепипед, и петролно зелените кухненски шкафчета. Уют в помещението създава подът чрез настилката си от естествен дървен паркет, върху който е стъпила кръгла бяла масичка, оформяща трапезарна зона заедно с черни столове за хранене. Горе вдясно ни посреща кухня в тъмни зелени нюанси, избрани за кухненските шкафчета. Най-отляво са поставени вградени печка и микровълнова фурна, следва мивката, около която се вижда мраморен плот и кухненски гръб. Кухнята е Г-образна, а скосената част от тавана ѝ е облицована с тънки дървени дъски. В средата на помещението е поставена дълга правоъгълна маса за хранене. върху която виждаме жълти свещи. Долу вдясно можем да разгледаме още една съвременна кухня, като този път основните цветове са сивото и синьото. Синята част е отляво, където на фона на облепена с тъмносини плочки откриваме средно голям прозорец, намиращ се точно над мивката. Срещу нея виждаме високи светлосиви шкафове с вграден хладилник и вградени фурни. Жълта кухня оповестява края на обиколката ни тук. Нея откриваме при долната дясна снимка. В жълт цвят са решени кухненският остров и кухненските шкафчета, а кухненският гръб е в тъмносиви тонове.