Връзката с природата е постигната чрез зелено в интериора на кухнята

Последна редакция на 03/05/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 741 пъти

Смисълът, които влагаме в едно помещение като кухнята, се променя с времето и придобива ново значение. Днес обикновената стая не е просто място, където се приготвя храна, а е ключова част от жилището. Съвременният дом съчетава кухня, трапезария и дневна в едно и предизвиква към нови хрумвания и смели идеи. Как да акцентираме върху важността на помещението и заедно с това да му придадем онази свежа и уютна визия? Това е лесно постижимо, ако се заложи на зелените нотки в кухненския интериор.

Интегрирайте цветово зелените тонове, изливайки ги само на едната стена, нарисувайте отделни елементи или създайте контрастност между тях и друг любим нюанс чрез боядисване на отделен фрагмент. Разполагането на растения винаги е опция, а дървените елементи върху масата ще разчупят атмосферата. Идеите не свършват дотук! Постелете зелен килим на пода под масата и го съчетайте с окачените ярко зелени кърпи.

Ако сте истински фен на зеления цвят, несъмнено той ще е избраният и за верните помощници в кухнята. Великолепно допълнение в интериора на кулинарния кът ще бъде един компактен мини чопър, който безпроблемно се справя с малките зеленчуци и бързо и лесно ще приготви за вас зареждащо смути, а дори и бебешки храни. И най-хубавото е, че миялната машина ще измие купата и приставките му вместо вас. 

Свързано:

Идеи за кухня 5 начина за създаване на приветлива и удобна кухня

Какво във всяко друго помещение, така и в кухнята цветът играе важна роля за цялостната визия. Освен че се избира един основен нюанс, трябва да има и няколко неутрални, които да го подсилват. Обикновено се спираме на някой познат и утвърден цвят като бяло и синьо. Време е за разнообразие и промяна. Това може да бъде постигнато чрез интегрирането на зеленото в интериора на кухнята. Представете си колко свежа и очарователна би изглеждала тя? Тук са показани четири различни изображения, които доказват тази теория. Освен че се засилва връзката с природата, но и изглежда така сякаш сте пренесли живот в дома. Зеленото може да бъде част от стените или тавана. На първото изображение се виждат кухненските шкафове в дадения цвят. Между тях гръбчето и таванът са бели, за да може да омекотяват визията. Подът е геометричен и към него се добавя класическото черно. Дървеният материал не остава по назад и при втората снимка вече присъства засилено. Колоните са наредени на тавана, а плотът и бар столовете се радват на масивност. В центъра е провесена метална поставка за прибори и съдове за по-голямо удобство. Осветителните тела при другите изображения правят впечатление, благодарение на очарователната си форма.