Социално пространство за цялото семейство

Последна редакция на 29/03/2024 от Патриция Симеонова

Неведнъж сте чували, че кухнята е сърцето на дома. Но същото може да се каже и за дневната, където децата си играят, докато с любимия човек отпочивате след дългия ден. Една от най-често срещаните комбинации в българския дом е тази между кухня, хол и трапезария. Взимайки решение да обедините тези помещения, трябва да бъдете много внимателни, тъй като разпределението е от огромно значение. За кухненските шкафове ви съветваме да се спрете на такива с височина до тавана, тъй като ще имате възможността да съберете повече вещи.

  • Ако разполагате с ниша, разположете кухнята там, по този начин помещението ще изглежда естествено.
  • Стаята, която сте предвидили за тази цел е правоъгълна. В този случай, най-добре е да разположите кухнята на една от тесните стени.
  • Хитринка, която може да използвате, за да отделите помещението, е да използвате вертикална преграда. В този случай може да използвате библиотека или стена от гипсокартон. Тя може да бъде частична или изцяло, като може да добавите и плъзгащи врати.
  • Друг вариант за целта е да поставите барплот. По този начин ще създадете повече пространство и в кухнята, а и ще имате удобно местенце за сутрешното си кафе или закуската на децата.

Свързано:

Семейство с две деца в двустаен апартамент. Как да има достатъчно място за всеки?