Споделена стая за двете деца

Последна редакция на 25/04/2024 от Патриция Симеонова

Може да бъде трудно да създадете споделена детска стая и да разберете как е правилно да я разделите. Може да имате близнаци или пък две деца на различна възраст, които обичат да са заедно – а може и просто да не разполагате с достатъчно пространство и да нямате друг избор. Ако квадратурата, която е на разположение е малка, двуетажните легла или легло-надстройка са подходяща опция, за да има пространство за децата да учат и играят.

Да направите специална споделената детска стая може да ви се струва като непосилна задача, но с няколко дизайнерски трика децата ви ще бъдат доволни.

  • Поставете балдахин над всяко легло – по този начин ще създадете уединение, също така ако едното дете чете книга няма да пречи на другото.
  • Когато стане въпрос за детска стая, си представяме ярки цветове и игриви шарки. Всъщност монохромната цветова схема с акцент ще е по-добрият вариант. Ако изберете за акцент неутрален цвят като жълтия, може да го изолзвате и в стая за момичета, момчета, или пък ако децата са момиче и момче.
  • В случая стаята няма да бъде със завидна големина, затова използвайте светли цветове, които ще засилят чувството за простор.
  • Ако искате да разделите стаята без да използвате двуетажно легло, може децата да са малки или просто да предпочитат да спят на по-ниско, поставете леглата едно до друго по дължина и ги разделете със завеса, библиотека или стена от гипсокартон.

Свързано:

Семейство с две деца в двустаен апартамент. Как да има достатъчно място за всеки?