5 вида ранни зеленчуци, подходящи за всяка градина

Последна редакция на 24/04/2024 от Патриция Симеонова

  • Спанакът е студоустойчивo растение и е подходящ за отглеждане през зимата. Посейте няколко семена в разсадна форма, покрийте със фолио или прозрачен капак. След като изпълнят пространството, ги разсадете на 15 см разстояние, за да могат да образуват листна маса. Късайте от по-големите листа, за да може растението да образува нови.
  • Репичките са неизменна част от пролетните салати. Те не изискват особени грижи и са студоустойчиви. При засаждане през 10-15 дни ще имате свежи репички.
  • Зелена салата – студолюбива и вирее добре в оранжерия или под фолио. Също като при спанака, късайте от по-големите листа, за да се стимулира растежът.
  • Грахът е растение, което няма проблем с ниските температури. Пониква при температури от 2-3 градуса. Кълновете му са чудесен начин за овкусяване на салата. Полезен и богат на хранителни вещества. Знаете ли, че може да консумирате и листата му? Откъсвайте тези над втория ред, за да може да се развиват следващите.
  • Лук и чесън. Лесни за отглеждане, част от салатата на всяка трапеза, допринасят с вкус и витамини. Използвайте листата им на същия принцип, като тези на гореописаните растения.

В нашата категория Градина, разгледайте и другите ни съвети за растения и организация. Ако все пак смятате, че имате нужда от помощ при облагородяването на вашия двор, не му мислете и се свържете със специалистите в Maistor Plus. Изпратете запитване и ще получите безплатни оферти от професионалисти в областта.

Свързано:

Идеи за градина Как да наторявате ранните зеленчуци