Проектът ЕДЕН - от изоставена кариера в парче от рая

Последна редакция на 29/03/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 2 008 пъти

Чудели ли сте как биха изглеждали адът и раят на земята? А мислели ли сте, че човек може да превърне адът в рай? С проектът ЕДЕН вече няма място за чудене. И както говори самото име (на английски EDEN е името на райската градина на Адам и Ева), раят на земята е възможно да се изгради.

Проектът ЕДЕН (Проектът Рай) представлява огромна ботаническа градина в близост до графство Корнуол, Англия, Обединеното кралство, в която е поместена най-голямата оранжерия от дъждовни гори в света. Градината е изградена върху рекултивирана каолинова кариера, трансформирана в оранжерии чрез огромни куполи. Проектът създава модел на устойчиво управление на околната среда и зона за атракции, за които ще ви разкажем в тази статия.

Устойчивото управление на околната среда изисква много грижа, знание и мотивация, както и усилия, за да изградите нужната инфраструктура, с която да реализирате проекта си. А ако вие все по-често започвате да се чудите как да организирате тази година градината си... и имате нужда от професионални насоки - потърсете специалистите в озеленяването, регистрирани при нас.

Свързано:

Идеи за градина Проектът ЕДЕН - от изоставена кариера в парче от рая