Предназначение на пространството

Последна редакция на 29/03/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 610 пъти

В момента ЕДЕН се самоиздържа чрез работа като социално предприятие с основен фокус туризъм, образование, изследователска дейност, занаяти и изкуство и др.

  • Освен като туристическа атракция, ЕДЕН се използва изключително много за най-различни образователни, научно-изследователски, културни и демонстрационни проекти, зелени училища, лагери на открито и др. Насочен и към ученици и студенти, тук младежите могат да преживеят нощи в джунглата, да прекарат няколко дни в екзотични природни условия, да участват в ред природни предизвикателства и др.
  • Извън своята образователна мисия, ЕДЕН е домакин и на ежегоден музикален фестивал, който се посещава от най-добрите британски изпълнители. Пейзажът също се използва и за декор на филми.
  • Управата на ЕДЕН си е поставила за цел да продължи да изгражда подобни ЕДЕН кътчета и по света. Така, в момента се работи по още един проект в Ланкашир, три подобни проекта в Китай и по един в САЩ, Австралия и Нова Зеландия и Северна Ирландия.

В магазинчето на проекта ЕДЕН вече се продават и мини куполи за градина. Така, макар и може би не с мащабите на ЕДЕН, всеки може да опита да построи и своята мини райска градина с устойчив отпечатък. Затова, не се колебайте да потърсите специалистите от платформата на MaistorPlus – тук с един клик може да съчетаете вдъхновението с реализирането на идеята. За своята приказна градина може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, разгледайте и предишни мнения на клиенти и направете информиран избор.

Свързано:

Идеи за градина Проектът ЕДЕН - от изоставена кариера в парче от рая