Как да се грижим за палмите през зимата?

Последна редакция на 25/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 672 пъти

Палмите изискват определени грижи през студения зимен сезон, за да се предпазят от измръзване. Ето какво споделят трима от потребителите от форума "Направи сам" от личния си опит при зазимяването на палми:

  • iveliks за палми Трахикарпус и финикова: "За трахикарпуса е нормално температури около -15 градуса, но за финиковата по книги пише че -5 може и да са фатални, но при мен нещата вървят добре и са здрави... Аз си мисля ,че причина за "успехите" засега са, защото аз засадих костилките донесени от Гърция направо във земята и есента ги покрих с по един буркан, както розите и го затрупах хубаво със земя."

  • shagrath за своите палми: "Като за първа година, бяха с по едно найлонче отгоре зазимени. Още откакто се стопи последният сняг (преди около 20 дни), са без защита. И втората година ще са със зимна защита, а оттам нататък - без такава."

  • zach добавя съвет за зимуването на палма Трахикарпус: "Сади без да се замислиш, а тази зима можеш да я покриеш с едно шише от минерална вода 10 литра, да свикне малко на студа. Отделно първите няколко години внимавай, докато направи стъбло да няма много влажни снегове и продължителни минусови температури, примерно една седмица да е под нулата. Иначе като цяло ще издържи на студа без проблеми."

Вижте още: Есен е! Подгответе градината си за зимата!

Свързано:

Идеи за градина Как да осигурим най-добрата грижа за своите палми