Хризантема

Последна редакция на 28/03/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 692 пъти

Има ли човек, който да не харесва това растение? Гъстите му цветове ще ви накарат да се чувствате удовлетворени от избора си всеки ден. Няма да сгрешите, ако засадите хризантема на терасата си. Освен това изборът на нюанси е толкова богат, че няма да спирате да се чудите кой да вземете в дома си.

  • Най-големият плюс на това цвете, е че цъфти до ранна зима. Неслучайно е известно като последното цвете на годината. Много рядко измръзва. Несъмнено,когато температурите паднат под 0 градуса ще трябва да му намерите убежище. Но пък бъдете сигурни, че то не познава страх от снега. А само да знаете колко е красиво, когато снежинките затрупат красивите му цветове.
  • Хризантемата е неповторим любител на слънчевите лъчи. Съвсем спокойно може да го оставите на някое място, огряно от слънцето. Това няма да я убие, напротив ще я направи щастлива, ще ви дарява с цветове постоянно и ще ви радва непрестанно.
  • Не обичат задържането на влага, но пък трябва да бъдат поливани редовно. Направата на добър дренаж на саксията ще ви гарантира обилен цъфтеж.
  • Когато падне първият сняг и цветовете увехнат, тогава е време да изпратите цветето в заслужена зимна почивка. Изрежете до основи всички стъбла и покрийте саксията с черен плик. Приберете я на сравнително проветриво място и я поливайте от време на време, като е хубаво да не прекалявате. При Първа пролет изкарайте цветето отново на терасата и се наслаждавайте на неговия растеж и хубави цветове.

Вижте още: 12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя

Свързано:

Идеи за градина Красиви цветя за всяка тераса